28.4 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalPuya a tras semnalul de alarma

Puya a tras semnalul de alarma

Campania Nationala Antidrog „Invata sa alegi“, desfasurata pe parcursul a doua zile si in cadrul liceelor craiovene, s-a incheiat marti seara cu un concert sustinut de artistul hip-hop Puya si trupa craioveana C.I.A.


Asociatia Româna Anti-Sida (ARAS), in parteneriat cu Puya, a desfasurat la Craiova, pe 20 si 21 noiembrie, o Campanie Nationala Antidrog, care a avut ca scop promovarea comportamentelor sanatoase in rândul tinerilor din mediul scolar si extrascolar in vederea reducerii riscurilor de transmitere a virusului HIV. Membrii ARAS, insotiti de Puya, au mers in câteva licee craiovene si au discutat cu elevii despre riscurile pe care le implica practicarea sexului neprotejat si consumul de droguri.


„Aceasta campanie a aparut dintr-o necesitate. Ideea e ca fiecare este liber sa faca tot ce vrea, insa trebuie sa invete sa aleaga. Poate alege sa incerce drogurile sau sa nu se atinga niciodata de ele. Vreau doar sa ma asigur ca este constient in ce se baga“, a spus Puya. Cântaretul, al carui coleg de trupa, Sisu, este arestat pentru trafic de droguri, a tinut sa mentioneze ca sistemul juridic din România este neadaptat situatiei actuale, detentia ramânând una dintre metodele aplicate in cazul consumului de droguri.


Craiovenii sunt informati


„Pentru Sisu este deja prea târziu sa facem o campanie de prevenire. Lui nu-i mai foloseste la nimic. Acum el se confrunta cu probleme mai grave. Daca esti consumator nu inseamna ca nu vrei sa te lasi, doar ca ai nevoie de ajutor, iar in Bucuresti exista doua centre de dezintoxicare si 24.000 de persoane care consuma zilnic droguri injectabile“, a precizat cântaretul.


In urma discutiilor pe care le-a avut cu liceenii craioveni, Puya a ajuns la concluzia ca acestia sunt „in mare parte destul de informati“. Artistul a apreciat faptul ca, spre deosebire de alte localitati, in Craiova profesorii au iesit din sali, astfel ca elevii s-au putut exprima liber.


Campania „Invata sa alegi“ s-a incheiat cu un concert sustinut de Puya si trupa craioveana C.I.A. Publicul a avut ceva de asteptat pâna sa inceapa cântarea. Totusi, tinerii au profitat de ragaz pentru a lua autografe si a se poza alaturi de Puya. In jurul orei 23.30 a inceput si mult asteptatul concert. Atmosfera a fost incalzita de Phyla, Rashid si Byga, cei trei membri ai C.I.A., dupa care a venit rândul lui Puya sa-i faca pe craioveni sa danseze pe ritmuri de hip-hop.


„Este o campanie binevenita, mai ales in mediul tinerilor. Chiar daca in Craiova nu ne confruntam cu probleme atât de grave ca in Capitala, acest fenomen trebuie tinut sub control“, a spus Rashid.


54.000 de consumatori


Conform studiilor efectuate de Agentia Nationala Antidrog, in Bucuresti exista 24.000 de persoane care consuma zilnic droguri prin administrare injectabila. La nivel national, alte 30.000 de persoane se estimeaza ca folosesc droguri injectabile. Conform acelorasi studii, consumul de droguri afecteaza in principal segmentul tânar al populatiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS