18.4 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalRegia de Apa iarta ilegalitatile salariatilor

Regia de Apa iarta ilegalitatile salariatilor

Regia Autonoma de Apa Craiova si-a iertat cei patru angajati care au facut bransamente ilegale penalizându-i doar cu 10% din salariu, pe o perioada de trei luni. Cei mai suparati sunt insa edilii, ale caror recomandari privind concedierea salariatilor indisciplinati au fost ignorate.


Executivul primariei este din nou nemultumit de activitatea Regiei Autonome de Apa (RAA) Craiova. De data aceasta, vinovata nu este conducerea executiva a regiei, ci Consiliul de Administratie al acesteia. Problemele au aparut in urma cu doua saptamâni, când au fost identificate zece bransamente ilegale, toate pe strada Izvorului. Reprezentantii municipalitatii declarau atunci ca daca se descopera ca bransamentele au fost facute de angajatii regiei, acestia vor fi concediati. In urma calculelor facute de specialistii din cadrul regiei s-a ajuns la concluzia ca, in urma acestei ilegalitati, s-au pierdut sume importante de bani, iar dupa investigatii s-au identificat si vinovatii: patru salariati de la Regia de Apa. Dar cum de la vorbe la fapte e cale lunga, edilii s-au trezit saptamâna trecuta ca membrii Consiliului de Administratie al regiei au refuzat concedierea celor patru persoane.


Dojeniti pentru nestiinta


„Cum era si normal, pentru ca au facut un lucru ilegal, noi le-am propus sa ii dea afara. Asta scrie de altfel si in regulamentul lor de ordine interioara. Cu uimire am aflat ca singura sanctiune care le-a fost aplicata este retinerea a 10% din salariu, pentru o perioada de trei luni. Din aceasta cauza sunt extrem de nemultumit de decizia consiliului“, a precizat viceprimarul Gheorghe Nedelescu. Printre cei care au sustinut insa propunerea executivului primariei a fost chiar fostul director general al regiei, in prezent director tehnic, Gheorghe Popescu, care a fost inlaturat din functia pe care o detinea din cauza managementului defectuos.


In schimb, directorul interimar al regiei, Liviu Ionita, a precizat ca nu doreste sa comenteze decizia Consiliului de Administratie. „Nu fac parte din acest consiliu, asa ca nu stiu ce sa va spun. Intr-adevar, potrivit regulamentului, pentru ceea ce au facut, cei patru angajati ai regiei trebuia dati afara. Nu stiu insa motivul pentru care s-a decis altfel“, a explicat Ionita. Acesta a precizat insa ca nu cunoaste daca pâna in prezent au mai fost identificate cazuri in care angajatii regiei au facut bransamente ilegale.


Din câte se pare insa, pentru a motiva sanctiunea prea usoara aplicata angajatilor indisciplinati, consiliul a invocat faptul ca regulamentul nu a fost adus la cunostinta tuturor angajatilor. Pentru ca fiecare salariat al RAA Craiova sa stie ca va fi concediat in cazul in care realizeaza bransamente ilegale, conducerea regiei a initiat o actiune prin care fiecare este pus sa ia la cunostinta sub semnatura de continutul actului respectiv.


Astfel, potrivit deciziei Consiliului de Administratie, incepând de saptamâna viitoare fiecare angajat al regiei va sti ca orice abatere de la regulament va fi aspru sanctionata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII