32.3 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalMedicii, nemultumiti de mutarea policlinicii Spitalului Filantropia

Medicii, nemultumiti de mutarea policlinicii Spitalului Filantropia

Vestea ca de saptamâna viitoare se vor muta in alta cladire nu i-a incântat pe medicii specialisti din policlinica Spitalului „Filantropia“. Acestia va trebui sa se deplaseze la patul pacientului si nu vor mai astepta ca bolnavii sa vina din spital la ei pentru consultatii.


O parte din ambulatoriul de specialitate al Spitalului Municipal „Filantropia“ din Craiova isi va intrerupe activitatea pentru o saptamâna. Incepând de luni, cabinetele de ortopedie, oftalmologie, alergologie, endocrinologie si cardiologie nu vor mai functiona in vechea locatie de pe strada Constantin Brâncusi. Cadrele medicale se vor muta cu materialele sanitare si aparatura din dotare in unul din cele doua corpuri de cladire de pe strada Nicolae Titulescu, care au apartinut clinicii de pediatrie. Potrivit conducerii Spitalului Municipal „Filantropia“ Craiova, cadrele medicale vor avea la dispozitie o saptamâna pentru mutarea in noul amplasament, timp in care pacientii va trebui sa se orienteze spre alte policlinici.


Medicii stâmba din nas, dar n-au incotro


Pentru amenajarea spatiului in vederea mutarii, spitalul a efectuat lucrari de reparatii la acoperis si igienizari ale incaperilor respective (zugravire) in regie proprie, lucrari care au costat, potrivit lui Mihai Coman, 50 de milioane de lei. Conditiile nu sunt stralucite. Mai trebuie facute multe pentru ca ambulatoriul sa aiba un aspect modern, insa cadrele medicale sustin ca este mai bine, fata de ceea ce li s-a oferit pâna acum. „Spatiul este mai mare si compartimentat corespunzator. Pentru alergologie, de exemplu, vom avea in plus si o sala de tratament, pe lânga cabinetul de consultatii. Iar bolnavii vor avea o sala de asteptare mai mare, nu vor mai sta inghesuiti ca pâna acum“, a spus dr. Liliana Stanescu, medic primar alergologie.


Singurul inconvenient, in opinia medicilor, il constituie faptul ca policlinica nu va mai putea sa deserveasca sectiile de spital ca pâna acum, din cauza distantei dintre spital si policlinica. „Bolnavii internati erau trimisi pentru consultatii interdisciplinare peste drum, in policlinica. Acum policlinica va fi departe si nu stiu daca este normal ca bolnavii sa iasa din spital si sa mearga in pijama pe strada ca sa ajunga la consultatii“, a precizat dr. Stanescu.


Conducerea spitalului sustine insa ca se vor gasi solutii, astfel incât bolnavii sa nu ramâna neconsultati. „Pentru ca bolnavii internati nu au voie sa paraseasca spitalul, medicii din policlinica vor fi solicitati atunci când va fi nevoie sa se deplaseze la patul bolnavului pentru a le oferi consultatii“, a lamurit problema Mihai Coman.


Primarul promite bani


Pâna una alta, in ciuda inconvenientelor, conducerea spitalului nu are alta alternativa. Cele doua cladiri in care a functionat in ultima vreme policlinica de adulti (Pavilionul A si Pavilionul C) au fost revendicate si câstigate de fostii proprietari. Pavilionul C trebuie predat proprietarului pâna pe 10 iulie, in timp ce pentru Pavilionul A, spitalul mai are ragaz o jumatate de an, pâna la finalizarea procedurilor de retrocedare.


Mihai Coman sustine ca, pâna in octombrie, este posibil ca toate cabinetele sa fie mutate in noua locatie, intrucât primarul Craiovei a promis alocarea unor sume de bani in acest sens. „Avem promisiuni ca vom primi 2,3 miliarde de lei si pentru mutarea celorlalte cabinete pâna la sfârsitul lunii septembrie“.


Bolnavii nu sunt multumiti


Pacientii au spus ca nu vad un lucru bun in aceasta mutare, atâta timp cât cabinetele nu vor mai fi in apropierea laboratorului de analize si au sustinut ca ar fi fost mai bine daca policlinica si-ar fi recapatat cladirea in care a functionat inainte de 1989, fara sa stie insa ca si aceasta este revendicata (de data aceasta de Casa de Pensii).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS