20.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalClub de vara pentru copii si parinti

Club de vara pentru copii si parinti

Timp de o saptamâna, 40 de copii, care locuiesc in cel mai sarac cartier al municipiului Petrosani, au participat, impreuna cu voluntarii Fundatiei Herepeia, la un Club de vara, in care au invatat despre Creatie si, la rândul lor, si-au invatat parintii. Clubul a fost organizat la centrul de zi, unde, pe toata perioada anului scolar, micutii au fost indrumati de profesorii cu care si-au facut temele pentru acasa. „Ideea acestui club a fost lansata cu scopul de a le da posibilitatea copiilor sa aleaga intre teoriile legate de facerea lumii. Toti vin voluntar si noi ii incurajam sa le ofere astfel de alternative si parintilor lor, fara a avea pretentia ca ii indoctrinam“, a spus Cornelia Rus, reprezentant al Fundatiei Herepeia.


La Clubul de vara au participat si reprezentanti ai Bisericii Metodiste din Market Drayton – Anglia, profesori si doctori, care au incercat sa-i faca pe micutii din Colonie sa se simta ca niste mici creatori. „Au creat, timp de trei zile, pasari si animale din hârtie, apoi au fost creatorii omului si au lucrat la un puzzle imens care reprezenta omul, iar in a treia zi au creat piese care sa simbolizeze ispita. Au invatat si versete biblice si, la rândul lor, ii invata pe parinti sa fie altfel“, a mai spus Cornelia Rus.


Cei mici isi vor incheia Clubul de vara la sfârsitul acestei saptamâni cu o excursie in zona de munte din imprejurimi, insa vor reveni la centrul de zi, de saptamâna viitoare, când vor incepe alte actiuni impreuna cu studentii de la psihologie si sociologie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS