22.2 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCum să aveţi dinţi albi

Cum să aveţi dinţi albi

Toţi ne dorim o dantură perfectă, cu dinţi albi, frumos aliniaţi, însă foarte puţini avem parte de aşa ceva. Când vine vorba de albirea dinţilor, tehnicile dentare actuale pot rezolva această problemă. Totuşi albirea costă nu doar bani, ci şi sănătatea dinţilor, care se vor strica mult mai repede.

Fiecare dintre noi poate face ceva în această privinţă, fără să mai fie nevoit să apeleze la produse de înălbire. Trebuie ştiut mai întâi că există alimente, băuturi şi obiceiuri care pot îngălbeni definitiv sau pentru o perioadă lungă dinţii. Iată câteva exemple: tutunul, cafeaua, ceaiul, vinul roşu, sucurile colorate, soia, curry, mineralele din apă sau cola.

 

Acidul citric atacă smalţul

 

Un periaj profesional poate îndepărta petete de pe dinţi, dar există şi soluţii naturiste.

Anumite alimente şi o igienă corespunzătoare a dinţilor pot duce la albirea acestora. Mâncaţi multe fructe, în special mere sau legume cum ar fi ridichile şi veţi avea dinţii mai albi. Zeama de lămâie poate fi şi ea benefică pentru albirea dinţilor, însă nu trebuie făcute abuzuri. Acidul citric din lămâi, şi în general din citrice, atacă smalţul dinţilor, expunând în timp dentina. Dintele rămâne astfel fără apărare, fiind favorizată apariţia cariei. Pentru întărirea dinţilor este bine să beţi lapte, care conţine calciu. Sau se poate prepara o infuzie din patru-cinci frunze uscate de mentă, peste care se toarnă 100 ml de apă clocotită şi se lasă acoperite 30 de minute. Se strecoară şi se clăteşte gura cu soluţia obţinută, dar numai după efectuarea periajului dentar.

Se poate încerca şi cu o soluţie salină, obţinută prin dizolvarea sării de mare în apă. Bicarbonatul este, de asemenea, bun, dar nu trebuie folosit în mod exagerat, ci de maximum două ori pe săptămână.

Toate sfaturile prezentate nu oferă soluţii spectaculoase, ci doar o ameliorare. Albirea profesională, efectuată într-un cabinet stomatologic, este singura care are efectele scontate, dar duce în timp la slăbirea dinţilor. De aceea, mulţumiţi-vă cu ce aveţi şi încercaţi să aveţi o igienă orală cât mai bună, care să includă periajul dentar, după fiecare masă, folosirea aţei dentare şi a apei de gură, neapărat în această ordine. S-ar putea ca efectele să fie mai spectaculoase decât v-aţi aştepta. Folosiţi o periuţă cu peri moi şi o pastă pentru dinţi sensibili, care conţine fluor pentru întărirea lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII