20.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalRăzboi pe taxa pe gunoi

Război pe taxa pe gunoi

SC Eco Sud SRL, administratorul rampei ecologice de la Mofleni, le-a pregătit o nouă surpriză craiovenilor. Firma a acţionat în judecată Primăria Craiova pentru a majora preţul pe tona de gunoi depozitat, de la 17,85 dolari + TVA, la 35 de euro + TVA.  
Reprezentanţii municipalităţii au rămas muţi de uimire, mai ales că Eco Sud tocmai a câştigat, în luna mai, un proces prin care îi obliga pe craioveni să plătească 17,85 dolari + TVA pe tona de gunoi. Asta după ce, la începutul anului, administraţia locală a decis, potrivit clauzelor contractuale, să scadă această sumă cu patru dolari, ajungând la 13,85 dolari + TVA. Încercarea primăriei de a apăra interesele contribuabililor a fost însă dejucată, instanţa dând câştig de cauză firmei private. „Avem primul termen la sfârşitul lunii iunie. Să sperăm că măcar de data asta nu vom mai pierde şi judecătorii vor realiza că este aberantă dublarea preţului, în condiţile în care Eco Sud nu şi-a respectat toate obligaţiile din contract“, a menţionat viceprimarul Gheorghe Nedelescu.
Iţele problemei se complică, pentru că din luna iulie, potrivit aceluiaşi contract, încheiat între primărie şi Eco Sud, tariful pe tona de gunoi ar trebui diminuat la 11,90 dolari + TVA. „Dacă doreau o renegociere, ar fi putut să vină la noi să discutăm, nu să apeleze la instanţă.
Procesul poate dura câteva luni, timp în care noi o să plătim atât cât prevede contractul“, a subliniat Sorin Ciobanu, directorul Serviciului Public de Salubritate.
Până când instanţa se va pronunţa asupra disputei dintre primărie şi administratorul depozitului ecologic, craiovenii vor scoate totuşi mai puţini bani din buzunar atunci când vine vorba să scape de gunoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS