20.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalTramvaie second hand din Germania

Tramvaie second hand din Germania

Regia Autonoma de Transport (RAT) Craiova s-a imbogatit cu inca noua tramvaie second hand, in aceasta saptamâna, dupa ce conducerea regiei s-a plâns viceprimarului Sorin Iordache de faptul ca nu sunt suficiente mijloace de transport. Pentru a satisface cerintele si gusturile calatorilor craioveni, tramvaiele au fost aduse din Munchen-Germania. Pentru fiecare mijloc de transport, s-s platit 6.000 de euro din bugetul local, suma insignifianta in opinia autoritatilor locale.


„Cam atât costa o masina bunicica, asa ca nu am platit prea mult pe cele noua tramvaie. Sunt in stare foarte buna si nu cred ca o sa aiba nevoie de reparatii foarte curând. Cinci dintre ele sunt cu motor, iar restul remorci. Spre exemplu cele aduse din Olanda nu au avut nevoie de nici o interventie din partea mecanicilor regiei“, a precizat Iordache.


Ca intr-adevar tramvaiele functioneaza la standarde europene a declarat si primarul Antonie Solomon, care la inceputul acestei saptamâni a fost plecat din tara. Solomon sustine ca zgomotul asurzitor pe care il produc este normal. „Tramvaie identice cu ale noastre, chiar si la culoare – albastra, am vazut ca circulau si in Praga. M-am uitat atent la liniile pe care circula si am vazut ca sunt de o calitate foarte buna. Cu toate astea, când treceau pe sine, produceau un zgomot asurzitor, ca si la noi“, a concluzionat edilul-sef.


Din acest an, nu vor mai fi achizitionate tramvaie, deoarece numarul acestora indeplineste cerintele calatorilor craioveni. In schimb, RAT Craiova a solicitat primariei alocarea a 55 de miliarde de lei, pentru achizitionarea unor autobuze performante. Suma este destul de mare si, potrivit declaratiilor viceprimarului Iordache, va putea fi asigurata doar partial pentru 2006.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS