27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalAjutoare pentru săracii judeţului

Ajutoare pentru săracii judeţului

Zeci de vârstnici care au pensii mai mici de 50 de lei vor lua în curând ajutoare financiare. Pensionarii vor primi între 300 şi 600 de lei.

Guvernul a aprobat în şedinţa de pe 12 noiembrie acordarea sprijinului bănesc. 99 de vârstnici din judeţul Olt, care supravieţuiesc din pensii de nimic, vor primi până la sfârşitul lunii un sprijin din partea statului.
Pentru judeţul Olt, a fost aprobată suma de 46.800 de lei, bani care vor ajunge către persoanele care au venituri din pensii de până la 50 de lei, potrivit HG nr. 1.429/ 12 noiembrie 2008.
În octombrie, Direcţia de Muncă şi Incluziune Socială (DMIS) Olt a efectuat anchete sociale în cazurile persoanelor care primesc pensii al căror cuantum nu depăşeşte  50 de lei.
În baza listelor puse la dispoziţie de Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Olt, inspectorii au mers din casă-n casă şi au stabilit cu exactitate condiţiile în care trăiesc vârstnicii.
Potrivit listei întocmite de direcţie, 56 de bătrâni vor primi câte 600 de lei, iar 42 vor primi câte 300 de lei. Banii sunt acordaţi din Fondul Naţional de Solidaritate.
Ajutoarele pentru această grupă de pensionari vor fi acordate într-o singură tranşă. 

Banii se vor acorda personal

DMIS aşteaptă ca banii să fie viraţi în contul Trezoreriei. „Aşteptăm să fie viraţi banii. Imediat ce vor veni, noi vom face plăţile“, a spus Velemir Radovan, directorul DMIS.
Ajutoarele se vor acorda personal, pe bază de buletin şi semnătură.
„Cei din Slatina îşi vor ridica banii de la casieria instituţiei, iar pentru beneficiarii din judeţ, un reprezentant al DMIS se va deplasa în teritoriu pentru a distribui ajutoarele. Banii nu vor fi lăsaţi reprezentanţilor primăriilor. Ajutoarele se vor acorda personal, în baza unui tabel, iar beneficiarii trebuie să aibă asupra lor buletinul“, a explicat Radovan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS