6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUmoristul Toni Grecu, la aniversare

Umoristul Toni Grecu, la aniversare

Toni Grecu, unul dintre cei trei fondatori ai grupului umoristic Divertis, îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. El s-a născut pe 10 decembrie 1959, la Iași. A absolvit Colegiul „Costache Negruzzi” din Iași și a urmat cursurile Facultății de Electronică și Telecomunicații din Iași, formând cu Doru Antonesi și Florin-Viorel Constantin trupa umoristică Divertis. La facultate a mai făcut parte din grupurile Asterisc și Ars Amatoria. La repartitie, alege un post de inginer de telecomunicații la Bacău și lucra într-un post mascat la telefoane pentru poșta din Comănești. Aici nu a stat decât șase luni după care vine la București unde lucrează la Fabrica de Calculatoare Electronice Felix, (sectia memorii 300MB) până în 1993.

În anii ’80, susține cu Divertis mai multe turnee prin țară, în cadrul Cenaclului Flacăra. Succesul formației continuă și în anii ’90, debutând pe micul ecran în martie 1990 la TVR.Din 1999 formația ajunge la Pro TV, apoi la Antena 1 cu Toni Grecu prezentator și scenarist. În 1995, a prezentat Festivalul „Cerbul de Aur”. Alături de Adrian Onciu a scris scenariul comediei „S-a furat mireasa”. Cu două-trei luni înainte de începerea sezonului 2008, părăsește grupul inițiind procesul de destrămare a grupului.[6]

În 2010, a primit Premiul UNITER pentru spectacol de divertisment, „pentru contribuția Domniei Sale la istoria vie a umorului românesc”.

Au avut mai multe spectacole și in afara României. Toni Grecu mărturisește că, în Canada, la Kitchener (Ontario), a fost unul dintre cele mai inedite spectacole, deoarece au avut doar 2 spectatori, dintre care unul era în stare de ebrietate. Este căsătorit și are un băiat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS