10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazin20 noiembrie, ziua universală a copiilor

20 noiembrie, ziua universală a copiilor

La 20 noiembrie 1989, statele din Organizaţia Naţiunilor Unite parafau Convenţia pentru Drepturile Copiilor. Potrivit documentului, fiecare dintre aceștia are dreptul la viaţă, la educaţie, de a nu fi abuzat, dar şi dreptul de a se face auzit. UNICEF – Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite – este organizaţia care se ocupă de promovarea şi coordonarea acestei zile speciale, preocupându-se, totodată, de asigurarea bunăstării copiilor. Fără a avea caracter obligatoriu, ziua internaţională a copilului este marcată în mai multe state, printre care şi România, la 1 iunie.

Pentru a sărbători Ziua Universală a Copilului, UNICEF a invitat copiii din întreaga lume ca astăzi să preia roluri cheie în mass-media, politică, afaceri, sport și divertisment pentru a-și exprima sprijinul pentru milioane de colegi care nu sunt învățați, neprotejați și dezrădăcinați.
„De la Auckland la Amman și de la New York până la N’Djamena, dorim ca toţi copiii să facă campanie în școlile și comunitățile lor pentru a ajuta la salvarea vieții copiilor, lupta pentru drepturile lor și pentru a-și îndeplini potențialul”, a declarat Justin Forsyth director adjunct al UNICEF. „Ziua Mondială a Copilului va fi o zi pentru copii, doar pentru copii”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS