12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCrăciunul, preferatul femeilor

Crăciunul, preferatul femeilor

Crăciunul este o sărbătoare care ajunge direct la sufletul doamnelor, acestea părând mult mai cucerite decât reprezentanţii sexului tare, după cum se precizează într-un articol dat publicităţii de tgcom.it.

Reprezentantele sexului frumos sunt fane declarate ale Crăciunului, spiritul acestei sărbători părând să ajungă mult mai uşor la sufletul lor decât la cel al bărbaţilor. Mai de voie, mai de nevoie, doamnele dedică mai mult timp pregătirilor de Crăciun decât partenerii lor. Potrivit unui studiu recent realizat de Tns International pentru eBay, 66 la sută dintre respondente au recunoscut că se ocupă personal de fiecare aspect organizatoric, faţă de 25 la sută în cazul bărbaţilor. În acelaşi timp însă, doamnele au mărturisit că adoră să dedice timp cumpărăturilor de Crăciun, simpatie recunoscută de 50 la sută dintre femei şi de doar 31 la sută dintre bărbaţi. În plus, doamnele şi domnişoarele par a fi adevărate specialiste în alegerea cadourilor, ele reuşind să cumpere mai multe daruri decât bărbaţii, însă cheltuind mult mai puţin decât aceştia.

Timp pentru cumpărături

Cele mai multe dintre persoanele intervievate au declarat că, de obicei, aşteaptă luna decembrie pentru a începe cumpărăturile de Crăciun, existând însă şi 24 la sută dintre doamne şi 17 la sută dintre bărbaţi care se dovedesc ceva mai precauţi şi îşi încep pregătirile pentru Sărbătorile de iarnă încă din luna septembrie. În medie, în această perioadă, se achiziţionează nouă cadouri. Şi de această dată, femeile se dovedesc mai generoase, cu 11 cadouri, în timp ce bărbaţii se limitează doar la opt. Deşi numărul de cadouri achiziţionat este mai mare, bugetul alocat de doamne în acest scop este mult mai mic decât în cazul reprezentanţilor sexului masculin. Potrivit statisticilor, femeile se dovedesc mult mai calculate şi mai cumpătate în alegerea darurilor, în timp ce bărbaţii se avântă în achiziţii mult mai costisitoare. Potrivit sondajului realizat pentru eBay, cu excepţia cadourilor pentru copii, femeile sunt mult mai zgârcite când vine vorba de cadouri pentru membrii familiei sau pentru prieteni.

Doamne întreprinzătoare

Crăciunul este, prin excelenţă o sărbătoare a femeilor. Două din trei femei au preluat controlul când vine vorba de punerea la punct a fiecărui aspect privind organizarea acestei sărbători. Această „operaţiune“ presupune inclusiv ţinerea sub control a cheltuielilor. Probabil şi din acest motiv doamnele se dovedesc mult mai atente la bani decât partenerii lor de viaţă. Printre aspectele cele mai neplăcute ale acestei perioade, 33 la sută dintre respondente şi 28 la sută dintre bărbaţi au invocat consumismul ca fiind una dintre neplăcerile provocate de Crăciun, în timp ce 33 la sută dintre doamne şi 26 la sută dintre domni s-au plâns de preţurile mult prea mari. În ceea ce priveşte cadoul visat, 26 la sută dintre respondente visează la o călătorie, iar 12 la sută şi-ar dori haine şi accesorii la modă. Bărbaţii îşi doresc, în schimb, aparate electronice. Printre cadourile nedorite se numără produsele cosmetice şi obiectele pentru casă. Când a venit vorba de tehnicile folosite pentru a obţine cadoul dorit, 30 la sută dintre femei au declarat că nu fac absolut nimic şi se limitează la a spera, 36 la sută fac anumite aluzii în treacăt, iar 18 la sută nu se dau în lături de la a cere ce îşi doresc. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS