16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinÎnvăţaţi să purtaţi tocuri

Învăţaţi să purtaţi tocuri

Toate femeile adoră tocurile. În ciuda acestui lucru, nu oricine ştie să meargă cu astfel de pantofi.

O parte dintre femei poartă zi de zi tocuri înalte. Altele, în schimb, se feresc cât pot de mult de astfel de încălţăminte, iar ocaziile speciale când decid să se încalţe cu pantofi cu toc înalt reprezintă pentru ele o adevărată aventură. Mersul pe tocuri însă, la fel ca orice lucru, se poate învăţa, cu puţină voinţă din partea doamnelor. Dacă vă doriţi din tot sufletul să ieşiţi din casă purtând tocuri înalte şi să nu stârniţi râsul celor din jur este indicat ca mai întâi să faceţi câteva mici exerciţii acasă. În primul rând, ar trebui să ştiţi că trecerea la tocuri înalte se face progresiv. Dacă nu aţi purtat niciodată astfel de pantofi, nu vă cumpăraţi o pereche care să aibă tocuri de zece. Cumpăraţi-vă mai întâi o pereche cu tocuri medii şi, de preferat, groase. Ţineţi cont, de asemenea, de numărul pe care îl purtaţi la picior, de înălţimea tocului şi de modelul de pantof. Dacă sunteţi la primele dumneavoastră tentative, alegeţi o pereche de pantofi cu botul rotund şi aveţi grijă ca aceştia să vi se potrivească perfect. Nu cumpăraţi pantofii dacă simţiţi că piciorul dumneavoastră nu se mulează pe calapodul pantofului. Încălţămintea trebuie să fie ca o prelungire a piciorului, nu ca un corp străin.

 

Antrenaţi-vă!

Adoptaţi un mers unduit. Pentru a merge bine pe tocuri, mişcaţi-vă şoldurile în aşa fel încât să vă găsiţi echilibrul. Antrenaţi-vă. Purtaţi pantofii cu toc mai întâi în casă. Priviţi-vă în oglindă şi încercaţi să aveţi o poziţie dreaptă. Atunci când vă hotărâţi să ieşiţi din casă, parcurgeţi mai întâi distanţe scurte. Ieşiţi să cumpăraţi pâine purtând tocuri. În nici un caz nu vă aventuraţi pe distanţe foarte mari încă de la început. Trebuie să ajungeţi să vă simţiţi sigure pe dumneavoastră şi mersul să nu fie un exerciţiu de echilibristică.

Alegeţi înălţimea potrivită. Un toc de trei centimetri nu ar trebui să pună probleme nici unei femei. Cele de peste nouă centimetri se adresează expertelor. Cu toate acestea, se spune că nu este indicată purtarea unor pantofi cu tocul de peste nouă centimetri zilnic. Înălţimea cea mai potrivită a tocurilor pentru ca acestea să nu provoace probleme spatelui sau picioarelor este de cinci-şase centimetri. Ceea ce contează este stabilitatea pantofului. Atunci când mergeţi, piciorul nu trebuie să tremure, iar genunchii nu trebuie să se îndoaie prea mult. Alegeţi un calapod care să corespundă perfect piciorului dumneavoastră.

 

Pantofi cu toc pentru fiecare

 

Doamnele plinuţe ar trebui să opteze pentru tocuri înalte. Acestea vor face ca picioarele să pară mai lungi şi vor evidenţia mult mai bine talia.

Femeilor scunde le sunt recomandaţi pantofii cu decupajul larg şi cei cu toc ortopedic, precum şi balerinii cu tocul pătrat. Doamnele foarte înalte ar trebui să evite să poarte pantofi cu toc mai înalt de şase centimetri. În cazul în care sunteţi înaltă şi slabă, orice alegere în materie de pantofi este potrivită. Tocurile nu vor face altceva decât să adauge o notă de eleganţă look-ului dumneavoastră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS