10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinMachiajul accentuat, tendinţa acestui sezon

Machiajul accentuat, tendinţa acestui sezon

Orice doamnă care doreşte să aibă un machiaj şic trebuie să ştie că tendinţa impusă de stilişti pentru iarna aceasta este conturarea accentuată a ochilor şi folosirea fardurilor în culori tari.

Iarna, doamnele preferă să se ascundă în spatele unor haine mai groase şi mai largi, iar una dintre puţinele modalităţi de a-şi etala feminitatea este aplicarea unui machiaj mai accentuat, care va scoate în evidenţă ochii. Când vă machiaţi, trebuie să aveţi în vedere că paleta de culori potrivită pentru sezonul rece nu mai este cea din timpul verii. De exemplu, dacă vara doamnele cu ochi căprui pot folosi movul pentru a-şi accentua privirea, cosmeticienele le recomandă să aplice iarna un machiaj în nuanţe deschise, apropiate de culoarea pielii. Impactul fardurilor în culori tari poate fi atenuat prin alegerea unei nuanţe de fond de ten sau anticearcăn cu un ton mai închisă decât pigmentul natural. Pentru un efect şic, puteţi asorta machiajul cu un obiect vestimentar pe care îl purtaţi, dar nu vă lăsaţi pradă tentaţiei de a folosi aceeaşi culoare pentru întreaga ţinută.
Dacă aveţi vreodată dubii în cee ce priveşte machiajul care vă avantajează, nu ezitaţi să mergeţi la un salon şi să întrebaţi sau să cereţi să vi se facă un machiaj de probă. Sfaturile unei cosmeticiene bune sunt preţioase, mai ales că aceasta vă indică nu numai culorile, dar şi metoda de aplicare. În plus, cosmeticiana vă poate recomanda o formă a sprâncenelor care să vi se potrivească, dar şi culoarea vopselei pentru acestea, în funcţie de forma feţei şi de culoarea tenului.

Machiajul pentru zilele de iarnă

Creionul dermatograf este un instrument de machiaj ce nu dă niciodată greş, iar conturarea ochilor vă pune în valoare privirea la orice vârstă. Dermatograful nu este pretenţios la asortarea cu nuanţa fardului sau cea a vestimentaţiei, dar asigură un machiaj care ţine toată ziua. Este indicat ca linia trasată cu creionul dermatograf să fie cât mai subţire în timpul zilei, dar pentru un machiaj de seară conturarea ochilor poate fi făcută cu o linie mai groasă, pentru un efect glamour. În ceea ce priveşte fardul, cele mai potrivite pentru machiajul din timpul iernii sunt acelea tip cremă, pentru că nu se vor strânge din cauza frigului. Fardurile sub formă de pudră compactă sunt şi ele indicate, însă cele cremoase oferă un luciu discret şi proaspăt, mai ales dacă sunt aplicate pe arcadă. Culorile care se poartă iarna aceasta sunt puţin mai îndrăzneţe, mai accentuate, uneori chiar stridente, care scot în evidenţă privirea şi conferă un efect glamour feţei.
Pentru finisarea unui machiaj simplu, nu trebuie să lipsească rimelul, care nu pune nici un fel de problemă în sezonul rece. Nuanţa rimelului se alege în funcţie de culoarea ochilor sau a machiajului, dar şi în funcţie de lungimea genelor. Genele mai scurte sunt foarte bine puse în evidenţă cu ajutorul periuţelor curbate, iar pentru genele mai lungi este indicat să folosiţi o periuţa simplă şi dreaptă.
Dacă totuşi vi se pare că o conturare accentuată a ochilor poate părea stridentă, puteţi compensa acest efect prin folosirea unui ruj sau gloss discret, în nuanţe naturale. Iarna puteţi folosi fie un ruj clasic, sub formă de baton, fie unul lichid, mai cremos, însă specialiştii recomandă folosirea rujurilor foarte hidratante sau a unui strugurel. În felul acesta, buzele sunt mereu hidratate şi protejate împotriva frigului şi vântului. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS