10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

• Crocodilii au aparut ca animale de uscat, cu picioarele putin mai lungi si boturile putin mai scurte decât le au astazi, in urma cu aproximativ 200 de milioane de ani, in epoca dinozaurilor. Fosilele lor arata ca au evoluat in directii diferite si si-au inceput viata semiacvatica având caracteristici similare cu ale mamiferelor si pasarilor, in contrast cu alte reptile.


• A existat un zeu-crocodil. In Egiptul Antic era venerat un zeu cu trup de om si cap de crocodil. Se numea Sobek si poate fi vazut in frescele sau sculpturile antice, primind numeroase ofrande. Crocodili mumificati au fost gasiti in mormintele unor membri ai inaltei ierarhii de stat egiptene. Aborigenii din Australia credeau ca unul dintre cele mai mari râuri ale lor fusese creat de un crocodil.


• Cel mai de temut crocodil se afla in Africa. Cel mai mare de crocodil de apa dulce din Africa traieste, se pare, in Burundi. Locuitorii zonei sustin ca „Gustavo“, dupa cum a fost botezat de cercetatorul francez Patrice Faye, poate mânca pâna la 20 de oameni când porneste in cautare de femele. Se spune despre el ca are sase metri lungime si cântareste o tona!


• Crocodilii sunt imuni la aproape orice. Crocodilii au unul dintre cele mai incredibile sisteme imunitare existente. Totusi, se cunosc cazuri de crocodili raniti sau tinuti in captivitate, in conditii precare, a caror rezistenta scade drastic.


• Statistici ucigase: aproximativ 20 de milioane de crocodili au fost ucisi in ultimii 50 de ani. Dintii lor sunt considerati sacri in anumite parti ale Indiei, iar pielea a devenit o materie prima la moda pentru industria usoara. Ca urmare, guvernele din diferite tari au fost obligate sa impuna legi care sa stopeze aceste ucideri in masa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS