12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinTrucuri pentru un par de invidiat

Trucuri pentru un par de invidiat

Pentru a avea zilnic o coafura de invidiat este esential sa acordati o importanta deosebita ingrijirii podoabei capilare. O data cu sosirea iernii parul dumneavostra este atacat de diversi factori. Gerul, schimbarile bruste de temperatura, purtatul caciulii (palariile si sepcile sunt ultima tendinta dictata de designeri), sunt doar câtiva dintre factorii care duc la deteriorarea parului.


„Pentru a combate toate acestea este necesar sa apelati la sfatul specialistului care va va recomanda tratamente si masti in functie de tipul dumneavoastra de par“, a precizat Amina Ionescu, stilista intr-un salon craiovean.


Este bine ca inainte de a cumpara produse de ingrijire a parului sa tineti cont de parerea unei persoane abilitate, care va va recomanda masca sau tratamentul potrivit in functie de caracteristicile si problemele parului dumneavoastra. Doamnelor si domnisoarelor care prefera sa-si schimbe culoarea parului vopsindu- se, Amina le recomanda folosirea unor tratamente profesioniste ce contin cheratina, vitamina B5, pantenol (ideal pentru regenerare si hidratare). Mastile de par trebuie aplicate atât inainte, cât si dupa vopsire.


Sfaturi pretioase


Chiar daca nu va vopsiti, parul dumneavoastra tot are nevoie de ingrijire, pentru ca este agresat de alti factori (uscarea cu foehnul, indreptarea cu placa) . Astfel la doua saptamâni este bine sa folositi un balsam, potrivit tipului dumneavoastra de par (dupa ce parul a fost mai intâi spalat), iar sapamânal trebuie sa aplicati o masca de hidratare. Daca aveti parul vopsit, este indicat ca mastile si balsamul sa fie folosite dupa fiecare spalare.


Bineinteles ca aceste sfaturi trebuie adecvate la fiecare tip de par. Parul gras trebuie spalat aproximativ la trei zile (este gresita conceptia conform careia parul care se ingrasa repede nu are nevoie de balsam), iar parul uscat trebuie sa beneficieze de o puternica hidratare si de un ulei cu protectie UV. Adeseori matreata, atât de inestetica, poate aparea din cauza reziduurilor de sampon ramase in urma unei clatiri superficiale. Dar uneori cauza poate fi de natura dermatologica si atunci trebuie sa consultati un medic specialist.


Daca din motive financiare sau din lipsa de timp preferati sa va ingrijiti acasa, trebuie sa stiti cum se foloseste fiecare produs. Balsamul se aplica pe firul de par, iar masca pe radacina si nu invers. Pentru a avea un par sanatos si stralucitor nu este nevoie nici sa atacati serios bugetul familiei si nici sa va sacrificati prea mult timp liber, ci doar sa urmati sfatul unui specialist.


„Pasii spre dobândirea unui par sanatos sunt: tunsul periodic, hidratarea, hranirea si stimularea cu diverse tratamente si produse pentru crestere“, a dezvaluit Amina Ionescu.


Masca pentru cresterea parului


Persoanelor care vor sa le creasca mai repede parul, stilista Amina le recomanda o reteta naturista, care are si un puternic efect hidratant. „Se aplica saptamânal pe par o masca preparata din galbenus de ou, ulei de masline si vitamina A“. Acest tratament este indicat si doamnelor care si-au decolorat parul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS