30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Peste 500 de posturi vacante la Bursa Forţei de Muncă pentru Absolvenţi

Vâlcea: Peste 500 de posturi vacante la Bursa Forţei de Muncă pentru Absolvenţi

Astăzi, în incinta Universităţii „Constantin Brâncoveanu” din Râmnicu Vâlcea a avut loc Bursa forţei de Muncă pentru Absolvenţi. La eveniment a fost prezent Prefectul judeţului Vâlcea, domnul Dumitru Nicu Cornoiu.
Au fost contactaţi 107 angajatori, din care 179 angajatori figurează în oferta agenţiei cu 946 locuri de muncă. S-au prezentat la Bursă 77 de angajatori care au pus la dispoziţia solicitanţilor de locuri de muncă 505 posturi vacante.

Principalele domenii de activitate vizate de angajatori au fost: industria textilă (confecţioneri textile, operatori confecţioneri, confecţioneri–asamblori, cusători piele, croitori), construcţii (dulgheri, zidari, faianţari, muncitori necalificaţi, ingineri constructori, instalatori, fierari – betonişti), alimentaţie publică (ospătari, bucătari, lucrători bucătărie, barmani, cofetari, operatori comerciali), turism (personal hotelier, asistenţi medicali BFT, recepţioneri, cameriste, muncitori necalificaţi în restaurante). Pentru persoanele cu studii superioare au fost oferite 14 de locuri de muncă: ingineri automatică, mecanic, electrotehnică, etc.

S-au prezentat la Bursă un număr estimat de 1100 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă din următoarele categorii: tineri absolvenţi şomeri, alte categorii de şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi, persoane fără ocupaţie neînregistrate la AJOFM Vâlcea, elevi şi studenţi din clasele terminale de la instituţii de învăţământ din Rm. Vâlcea.

Până la ora 12.00 au fost încadrate, primind repartiţie pentru un loc de muncă 13 absolvenţi (10 absolvenţi cu studii medii şi 3 absolvenţi cu studii superioare), iar alte 561 persoane au fost selectate de angajatori pentru interviu sau probă de lucru.
În cadrul Bursei au participat parteneri sociali implicaţi pe piaţa muncii, astfel: Universitatea „Constantin Brâncoveanu”, filiala Vâlcea, cu studenţi din anii terminali, precum şi cu oferta educaţională; Camera de Comerţ şi Industrie Rm. Vâlcea, furnizori de formare profesională pentru adulţi.
De asemenea, AJOFM Vâlcea şi-a prezentat serviciile gratuite oferite prin compartimentele: EURES, formare profesională, informare şi consiliere în carieră, relaţii cu angajatorii.

Prin intermediul acestui eveniment, AJOFM Vâlcea şi-a propus să accelereze procesul de mediere dintre solicitanţii de loc de muncă şi angajatori, precum şi de a aduce în atenţia celor interesaţi informaţii relevante legate de tendinţele de pe piaţa muncii, oportunităţile de ocupare şi formare profesională specifice judeţului Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS