6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltProgram normal de lucru pe 30 aprilie și 1 Mai la APIA Olt, fermierii care nu au depus cererile fiind așteptați

Program normal de lucru pe 30 aprilie și 1 Mai la APIA Olt, fermierii care nu au depus cererile fiind așteptați

 Deși bugetarii se pregătesc pentru o nouă mini-vacanță, funcționarii APIA vor lucra și pe 30 aprilie și 1 mai după programul normal, așteptându-i pe fermierii care au ratat programarea sau încă nu le-a venit rândul să depună solicitarea pentru plata subvenției să se adreseze cu cereri.
Ca și anul trecut, termenul final de depunere a cererilor rămâne 15 mai, neexistând posibilitatea de a mai fi prelungit, chiar și cu perceperea de penalități, prin urmare reprezentanții APIA le recomandă fermierilor să se grăbească.
Până la această dată au depus cereri aproximativ 60% dintre fermieri (18.000), pentru o suprafață care reprezintă, însă, doar 25% din suprafața totală. De-abia din 10 aprilie, însă, marii fermieri au putut să-și înregistreze la APIA cererile, din cauza sistemului informatic.
„De săptămâna asta au început să vină și marii fermieri și îi așteptăm și pe fermierii care au și animale“, a declarat directorul-adjunct al APIA, Gheorghe Dumitrescu, aceste două categorii depunând solicitările la sediul APIA județean.
De-a lungul anilor, numărul fermierilor a scăzut constant în Olt, tendință care se va păstra, cel mai probabil, și în acest an, explicația fiind comasarea terenurilor, cumpărate în timp de marii fermieri. Dacă în urmă cu opt ani numărul fermierilor beneficiari de subvenții depășea 38.000 ani, acum s-a ajuns la aproximativ 32. 000

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS