7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiUn pompier din Mehedinţi a salvat viaţa unui tânăr, când se afla în timpul liber

Un pompier din Mehedinţi a salvat viaţa unui tânăr, când se afla în timpul liber

Sâmbătă după-amiază, plutonierul major Gabriel Liciu – pompier în cadrul Detaşamentului Orşova, aflat în timpul liber, a reuşit să îi sară în ajutor unui tânăr care a suferit arsuri grave în urma unui incident petrecut lângă o fântână publică dintr-o localitate din Mehedinţi. Datorită ajutorului său imediat, tânărul este acum în afara oricărui pericol.
Salvatorul se întorcea de la părinţi, când, la ieşirea din satul Dobra, a oprit maşina pentru a lua apă de la o fântână. În acest timp, lângă el a oprit un autoturism, în care se aflau doi bărbaţi, unul în vârstă de 43 de ani şi fiul acestuia în vârstă de 20 de ani. Într-un moment de imprudenţă, tânărul a vrut să verifice nivelul lichidului de răcire din vasul de expansiune al autoturismului, iar aburul fierbinte i-a atins faţa, braţele şi antebraţele, provocându-i arsuri grave. Gabriel Liciu a apelat, imediat, serviciul de urgenţă 112, solicitând un echipaj medical specializat. Pentru că, în astfel de cazuri, fiecare secundă contează, pompierul l-a transportat pe tânăr cu autoturismul personal până în localitatea Hinova, de unde a fost preluat de ambulanţă. Mai târziu, l-a vizitat pe tânăr la spital, unde i-a rămas alături până seara, când acesta a fost trimis la Clinica de chirurgie plastică din Craiova.
În luna februarie, conducerea inspectoratului l-a felicitat pentru solicitudinea şi spiritul civic de care a dat dovadă, când a acordat primul ajutor medical victimelor unui accident rutier, produs în data de 13 februarie, pe DN 6, zona Gura Văii. Totodată, a acţionat pentru decuplarea bornelor de la bateria autoturismului răsturnat în afara părţii carosabile, reuşind să înlăture riscul producerii unei explozii la locul evenimentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS