6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinți: Tabără de arhitectură și etnografie la Isverna

Mehedinți: Tabără de arhitectură și etnografie la Isverna

Asociația SINAPTICA a anunțat începerea taberei de arhitectură și a cercetării etnografice de teren din cadrul proiectului cultural „Gust și Estetică Tradiționale – GET”.
Ambele activități se desfășoară în perioada 10-20 iulie 2017 în comuna Isverna  și pe teritoriul județului Mehedinți.
Proiectul cultural are drept scop punerea în valoarea a patrimoniului cultural tradițional din județul Mehedinți și crearea unui model de acțiune bazat pe resursele locale.
La tabăra de arhitectură participă 10 voluntari – studenți de arhitectură, care vor repara două case cu o vechime de peste 80 de ani din satul Isverna. Lucrările vor fi realizate materiale locale, asemănătoare cu cele originale, utilizând tehnici de lucru tradiționale. De asemenea, voluntarii vor realiza relevee ale unor construcții specifice zonei de podiș și de munte a județului Mehedinți și vor propune soluții arhitecturale de punere în valoare a arhitecturii tradiționale
Cercetarea etnografică de teren este realizată de 5 voluntari – doctoranzi și masteranzi. În timpul cercetării vor fi vizitate localități care reprezintă zonele geografice și subzonele etnografice ale județului, astfel încât să fie reflectată cât mai bine bogăția și diversitatea culturală mehedințeană, exprimată prin bucătăria tradițională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS