5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiAcţiune de prevenţie a poliţiştilor mehedințeni

Acţiune de prevenţie a poliţiştilor mehedințeni

În ultimele 24 de ore, poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile pe şoselele mehedinţene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie. Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 207 sancţiuni contravenţionale, reţinute în vederea suspendării 13 permise de conducere şi 9 certificate de înmatriculare.
Astfel, 44 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 25 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 9 pietoni pentru traversări neregulamentare, o sancţiune a fost aplicată pentru efectuarea manevrei de depăşire neregulamentară, iar o sancţiune a fost aplicată pentru lipsa documentelor.
Valoarea sancţiunilor aplicate este 48.100 lei.

În cadrul acțiunii, poliţiştii Posturilor de Poliție Braniștea și Vînători, au depistat, ieri, în jurul orei 12.45, o persoană de sex masculin, în vârstă de 22 ani, din comuna Punghina, județul Mehedinți, în timp ce conducea pe DN 56 A, pe raza satului Roșiori, comuna Punghina, județul Mehedinți un moped neînregistrat și fără a poseda permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, și “conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS