5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiAcţiuni de prevenţie în localităţile mehedinţene Cujmir şi Punghina

Acţiuni de prevenţie în localităţile mehedinţene Cujmir şi Punghina

În baza Programului naţional pentru prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului și a Campaniei locale „ALEGE SIGURANȚA”, în ziua de 26 iulie 2016,  Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 7 Cujmir şi ai Postului de Poliţie Punghina, au organizat o adunare publică în scopul informării şi prevenirii cetăţenilor din comună.
Astfel, s-a desfășurat o întâlnire  cu autoritățile locale și cetățenii, iar principalele obiective au constat în responsabilizarea persoanelor vârstnice, potenţiale victime ale infracţiunilor de înșelăciune, furt din locuinţe, de animale și păsări, prin adresarea de sfaturi utile, asigurarea locuinţelor şi adoptarea unor atitudini responsabile şi de autoprotecţie.
Cu ocazia adunării, cetăţenii au mai fost instruiţi şi referitor la infracţiunile de înşelăciune prin metoda „Accidentul”, tot mai des utilizate de indivizi care profita de naivitatea sau neglijenţa manifestată de anumite persoane, prevenirea incendiilor prin foc la miriști, etc.
În urma activităţii desfăşurate, au avut loc discuții interactive cu cetăţenii, au fost prezentate exemple din cazuistica poliţiei, precum și sfaturi preventive, fiind distribuite  materiale informativ-preventive cu sfaturi antivictimale realizate cu sprijinit ATOP Mehedinți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS