17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiProiectul #prinMehedinți la Târgul de Turism al României de la București

Proiectul #prinMehedinți la Târgul de Turism al României de la București

În perioada 25-28 februarie 2016 a avut loc Târgul de Turism al României la Romexpo, în București, la care am participat cu proiectul #prinMehedinți.
Târgul a fost o bună ocazie de a discuta cu reprezentanți ai marilor agenții de turism naționale în vederea identificării unor soluții pentru includerea județului Mehedinți în circuitele interne, dar și în pachetele de vacanță pe care acestea le vând. În prezent, doar una dintre aceste agenții are un circuit care cuprinde județul Mehedinți în oferta pentru seniori. Obiectivul este de a atrage inclusiv tineri și familii cu copii.

Proiectul #prinMehedinți a fost promovat la târg și de artiștii Adrian Enache și Aurelian Temișan, cărora le-am prezentat frumusețile județului cu ocazia evenimentului organizat în ianuarie (meciul de fotbal în sală dintre Naționala Artiștilor și echipa locală Phoenix) și care au rămas promotori ai județului Mehedinți.

Participarea Consiliului Județean Mehedinți la târgul național de turism a fost un prim pas și trebuie să aibă loc și în viitor întrucât este nevoie de continuitate pentru atingerea obiectivului de a dezvolta turismul regional. Totodată, este necesară și implicarea prestatorilor de servicii din domeniul turismului din zonă, care se pot alătura efortului comun de promovare a județului Mehedinți. „Este important să deschidem centre locale de informare și promovare turistică și să îmbunătățim infrastructura pentru a face din turism un motor de dezvoltare a economiei locale.
„#prinMehedinți este un proiect de promovare a județului Mehedinți pe care l-am început anul trecut cu obiectivul de a scoate în evidență potențialul turistic al zonei și lucrurile specifice cu care ne mândrim”, a spus consilierul judeţean Ionuț Sibinescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS