7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiAntrenament al pompierilor mehedinţeni pe fluviul Dunărea

Antrenament al pompierilor mehedinţeni pe fluviul Dunărea


Pompierii din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” au participat  ieri la un exerciţiu de antrenament pe fluviul Dunărea, în zona viaductului Bahna.

Exerciţiul a avut ca scenariu simularea unui accident rutier între două autoturisme, unul dintre conducătorii auto fiind încarcerat în autoturism, celălalt căzut în apă. Pentru descarcerarea şi acordarea primului-ajutor medical de urgenţă, dar şi pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, s-au deplasat două autospeciale cu apă şi spumă, dar şi o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD din cadrul Detaşamentului Dr.Tr.Severin. Pentru căutarea persoanei căzute în fluviul Dunărea, atât în mediul acvatic, cât şi subacvatic, au intervenit o echipă de căutare-salvare şi o echipă de scafandri cu două bărci pneumatice.
Este primul exerciţiu de acest fel organizat anul acesta de către Detaşamentul de pompieri Dr.Tr.Severin, având ca scop dezvoltarea şi testarea aptitudinilor şi deprinderilor necesare îndeplinirii cu succes a misiunilor de intervenţie în situaţii de acest gen. Celor peste 30 de pompieri prezenţi la exerciţiu, le-au fost puse la încercare capacitatea de organizare şi de reacţie, dar şi executarea modului de intervenţie în astfel de situaţii.

Echipa de scafandri a ISU „Drobeta” desfăşoară operaţiuni care necesită căutări subacvatice, de la începutul acestui an, aceasta intervenind în trei situaţii, două în judeţul Caraş-Severin şi una în judeţul Mehedinţi, în zona localităţii Vrata.
Pentru intervenţii în mediul acvatic, I.S.U. Drobeta are în dotare cinci bărci pneumatice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS