6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevii de la Școala ”Gheorghe Ţiţeica, în vizită la Primăria Craiova 

Elevii de la Școala ”Gheorghe Ţiţeica, în vizită la Primăria Craiova 

Elevii Școlii gimnaziale ”Gheorghe Țițeica” din Craiova au fost astăzi pentru câteva ore în vizită la Primăria Craiova. Potrivit managerului școlii, Cerasela Cremene aceasta a fost prima lor vizită la primăria orașului și au fost primiți chiar de primarul Mihail Genoiu, care le-a spus că ei sunt viitorul. ,Sper ca o parte din voi să ajungă să conducă destinele orașului Craiova. Viitorul vă aparține și vor veni vremuri mai frumoase decât cele de acum”, le-a spus edilul.
Vizita a fost realizată în cadrul proiectului Early Innovation Capacity-iCAP – Agreement no 2017-1-UK01-KA201-036517 cu titlul ”Fostering innovation interest and building innovation capacity among secondary school students through opening up new learning spaces for young learners ”, Programul Erasmus+, acţiunea KA2. . Proiectul va fi implementat pe o perioadă de 2 ani în cinci țări – UK-Anglia, Grecia, România, Slovenia si Spania, aplicant fiind University of Gloucestershire, Cheltenham, UK. Parteneri în cadrul proiectului sunt: University of Thessaly-Greece, Platon M.E.P.E., Katerini- Greece, Solski Centre Kranj-Slovenia, Furness Academies Trust, Barrow-in-Furness-UK, Institut de Vilafant-Spain, Working with Europe – Spain dar și Școala gimnazială ”Gheorghe Țițeica” din Craiova.
Proiectul are ca temă centrală inovația, iar elevii craioveni care au vizitat primăria și-au exprimat ideile și dorințele lor pentru viitor. ,, Este foarte interesant să discuți despre cum putem să modernizăm ceea ce este, ceea ce se întâmplă în jurul nostru și să vezi cum oameni atât de diferiți, din țări cu tradiții și moduri de viață diferite se unesc acolo cu același scop: să schimbe acasă ceea ce pot. Mereu mi-am dorit ca măcar într-o mică măsură să îi pot ajuta pe cei din jur. Totul este posibil atunci când îți dorești, deoarece iți iei dorințele în spate și urci munții cu ele pentru a le îndeplini. ” a spus eleva Maria Preda, clasa a VIII-a C.
,,Din acest schimb de experiență am învățat că obiectivele și scopul comun al unui proiect de inovație poate sparge granițele statelor europene, iar prietenia este cea mai frumoasă emoție ce se naște între participanții veniți din multe și diferite părți ale Europei. Mi-aș dori ca un număr cât mai mare de elevi din România să participe la un astfel de schimb de experiență. Inovația este considerată, în general, ca motorul principal al creșterii economice în economia globală de astăzi.”a spus eleva Andeea Ana Maria Truța, clasa a VI-a A.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS