5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArest prelungit pentru şpăgile de la Centrul de Transfuzie

Arest prelungit pentru şpăgile de la Centrul de Transfuzie

Pe 15 martie, ofițerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj au descins la Centrul de Transfuzie Craiova, de unde i-au ridicat  pe cei doi inculpați
Pe 15 martie, ofițerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj au descins la Centrul de Transfuzie Craiova, de unde i-au ridicat
pe cei doi inculpați

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât, marți, să mențină măsura arestului la domiciliu față de cei doi angajați ai Centrului de Transfuzie Sanguină Craiova, trimiși în judecată la începutul lunii mai pentru luare de mită în formă continuată.
Procurorii doljeni au reținut că, în cursul lunii martie, Cristian Cosmin Magaon, „în colaborare“ cu Mihaela Georgineta Oprișan, angajați ca asistent, respectiv registrator la Centrul de Transfuzie Sanguină Craiova, „pe fondul lipsei de sânge necesar intervențiilor chirurgicale, a primit în repetate rânduri, de la investigatori sub acoperire ai Direcției Generale Anticorupție, diferite sume de bani pentru a facilita obținerea respectivelor unități de sânge“. În rechizitoriul întocmit, anchetatorii au explicat că cei doi inculpați s-au folosit de funcțiile deţinute „pentru satisfacerea intereselor personale, imediate şi materiale“, vânzând cu 50 sau 100 de lei o unitate de sânge (400 ml). De asemenea, procurorii doljeni au susținut că cei doi au profitat de disperarea rudelor bolnavilor, care ar fi dat orice în schimbul sângelui de care, în multe cazuri, depindea viața pacienților.
Pe data de 16 martie, Mihaela Oprișan și Cosmin Magaon au fost arestați preventiv printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj, iar la începutul lunii mai au și fost trimiși în judecată pentru comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.
Între timp, în aprilie, cei doi inculpați au fost plasați în arest la domiciliu, iar la sfârșitul lunii mai, judecătorii de la Tribunalul Dolj au prelungit cu 30 de zile măsura arestului la domiciliu dispusă față de inculpați.
Ieri, judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât să prelungească cu încă 30 de zile măsura arestului la domiciliu față de cei doi inculpați. Tot ieri, instanța de judecată a respins cererile de înlocuire a arestului la domiciliu cu controlul judiciar formulate de Cosmin Magaon și Mihaela Oprișan. „Menţine măsura preventivă a arestului la domiciliu luată faţă de inculpata Oprișan Mihaela Georgineta. Menţine măsura preventivă a arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul Magaon Cristian Cosmin. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar formulată de inculpaţii Oprișan Mihaela Georgineta şi Magaon Cristian Cosmin“, se arată în hotărârea de ieri a Tribunalului Dolj. Astfel, cei doi inculpați vor fi judecați în continuare în stare de arest la domiciliu. Hotărârea Tribunalului Dolj poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS