22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Prins cu aproape 200 km/h

Dolj: Prins cu aproape 200 km/h

Polițiștii rutieri au acţionat ieri pe sectoarele de drum cu risc ridicat din județul Dolj pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere cauzate de viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum precum și de neacordarea de prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii.
Totodată, polițiștii rutieri au acționat pentru combaterea indisciplinei pietonilor și conștientizării acestora cu privire la riscurile la care se expun atunci când încalcă regulile privind circulația pe drumurile publice.
În cadrul acțiunii, oameni legii au constatat 81 de abateri de natură contravențională, pentru sancționarea cărora au aplicat amenzi în valoare de peste 11.000 de lei. De asemenea, polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce 19 permise de conducere.

În cadrul acțiunii, oamenii legii au depistat un şofer de 40 de ani, din Caracal, în timp ce  conducea un autoturism pe DN 6, în afara localităţii Leu, cu viteza de 195 km/h, pe un sector de drum unde viteza era limitată la 70 km/h. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 945 lei, luându-se și măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioada de 90 de zile.

Tot în cadrul acțiunii, polițiștii au depistat o şoferiţă de 25 de ani, din  Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe strada George Enescu, şi nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii. Craioveanca a fost sancţionată contravenţional cu amendă în sumă  de 420 de lei, luându-se și măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioada de 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS