16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArestat pentru incendierea unui VW Passat

Arestat pentru incendierea unui VW Passat

Autoturismul VW Passat a ars aproape în totalitate

Judecătoria Craiova a dispus, sâmbătă, arestarea preventivă a unui craiovean de 22 de ani, acuzat că a incendiat autoturismul soției unui prieten, un VW Passat, parcat pe Strada Nouă din Pielești. Incendiul s-a extins și a cuprins alt autoturism, un Volvo parcat în curtea vecinilor persoanei păgubite.
„Poliţiştii doljeni au fost sesizaţi prin 112 de către o femeie de 34 de ani, din Craiova, despre faptul că autoturismul său, ce se afla parcat în faţa locuinţei personale din comuna Pieleşti, a fost cuprins de flăcări. La faţa locului s-au deplasat poliţişti, dar şi un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care au localizat şi stins incendiul. În urma activităților desfăşurate de polițiști s-a reuşit identificarea autorului distrugerii“, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj. Este vorba de Răzvan Udrescu, de 22 de ani, din Craiova, un prieten al soțului femeii de 34 de ani. Acesta din urmă a precizat pentru GdS că nu își explică de ce Udrescu a recurs la acest gest, dar și că totul a fost surprins de camerele de supraveghere.
Udrescu a fost filmat când a mers cu un taxi într-o stație peco din apropiere, de unde a cumpărat un litru de benzină. Ulterior, autorul a fost filmat când se apropie de mașină, aruncă benzină pe ea și îi dă foc. După comiterea faptei, tânărul a plecat la Craiova cu alt taxi.
Acesta a fost prins de polițiști destul de repede, iar după ce a fost audiat a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanța a admis solicitarea anchetatorilor și a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile. „În urma cercetărilor efectuate şi a probatoriului administrat s-a stabilit că suspectul a săvârşit fapta folosind ca lichid inflamabil benzina“, au mai precizat oamenii legii.

Incendiul s-a extins la un autoturism parcat în curtea unei case

Eliberat condiționat din Penitenciarul Găești

Același Udrescu a fost arestat preventiv și în aprilie 2013, fiind acuzat de comiterea infracțiunii de tâlhărie după ce a luat telefonul mobil unui băiat.
În februarie 2016, inculpatul a fost condamnat definitiv la doi ani și nouă luni de închisoare, pedeapsă care cuprinde și una mai veche, de un an de închisoare cu suspendare, primită într-un dosar de furt.
După condamnare, inculpatul a fost încarcerat la Penitenciarul Craiova, după care a fost transferat la Penitenciarul Găești. Pe 28 septembrie, anul trecut, Udrescu a fost eliberat condiționat din închisoare printr-o hotărâre a Judecătoriei Găești. Dacă va fi găsit vinovat pentru distrugere, Udrescu va trebui să execute și restul rămas neexecutat din pedeapsa de doi ani și nouă luni de închisoare.
Potrivit Codului Penal, distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparținând altuia se pedepsește cu închisoarea de la trei luni la doi ani sau cu amendă. Dacă distrugerea unui bun este săvârşită prin incendiere sau explozie, pedeapsa este închisoarea de la doi la șapte ani.

Arestat la domiciliu pentru incendiere
Un incident asemănător a avut loc în decembrie, în cartierul craiovean George Enescu. Oamenii legii au stabilit că un autoturism BMW, proprietatea unei femei de 33 de ani, a fost incendiat de Marian Mihăiță Buliga, de 23 de ani, domiciliat în comuna doljeană Melinești. Autorul faptei a fost reținut de polițiști, după care a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanța nu a fost de acord cu solicitarea anchetatorilor și a dispus ca inculpatul să fie arestat la domiciliu. După primele cercetări, oamenii legii au stabilit că tânărul a incendiat autoturismul BMW pentru a se răzbuna pe proprietară, care îi datora o sumă de bani. Tânărul de 23 de ani a fost trimis în judecată pe 9 ianuarie, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS