Maria Ciobanu și Richard Clayderman, concerte fără contractConcertele de la Sala Polivalentă din Craiova ale cunoscutului pianist Richard Clayderman și ale Mariei Ciobanu nu au fost aprobate de oficialii din Bănie, deși firma organizatoare, Asociația Culturală Dracula, a scos la vânzare bilete la ambele concerte. Autoritățile din Craiova au declarat că nu au semnat nici un contract pentru închirierea Polivalentei și că așteaptă, mai întâi, acordul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în timp ce reprezentanții firmei susțin că spectacolele vor avea loc la Polivalentă, conform contractului. Care, de fapt, nu există. 

Pe site-urile de specialitate și pe gardurile și stâlpii din oraș au apărut, de ceva vreme, afișe cu două concerte care urma să aibă loc în zilele de 8 și 9 martie. Primul îl avea ca protagonist pe Richard Clayderman, iar concertul începea la ora 19.30 Prețul biletelor: între 50 și 300 de lei. Iată cum sună anunțul de pe site-ul infomusic.ro, de exemplu: „Richard Clayderman, supranumit «Prince of Romance», concertează de Ziua Internațională a Femeii în Craiova, la Sala Polivalentă. Artistul, intrat în Cartea Recordurilor cu titlul de «cel mai de succes pianist din lume», a pregătit un concert emoționant dedicat celei mai gingașe ființe, femeia. Spectacolul se va desfășura sub un generic sugestiv, «Ballade pour Elle», și va avea un playlist conceput special pentru a celebra doamnele și domnișoarele (…) «Ballade pour Elle» este o producție grandioasă (…) în care spectacolul auditiv este completat de un impresionant joc de lumini, oferind publicului o experiență unică. Richard Clayderman va dărui prin acest concert cel mai preţios dar de suflet: muzica sa pură, sensibilă, din care radiază dragostea şi emoţia“.

Cel de-al doilea concert, denumit „Lie, Lie Ciocârlie, rămân a voastră Marie!“, o aducea în atenție pe cântăreața de muzică populară Maria Ciobanu, care anunța retragerea sa de pe scena muzicală. Maria Ciobanu urma să cânte împreună cu copiii săi, Leontina Văduva, Camelia Ciobanu şi Ionuț Dolănescu. Iată cum sună anunțul de pe site-ul infomusic.ro: «Ciocârlia cântecului popular românesc», Maria Ciobanu, se retrage din activitate printr-un spectacol special care va avea loc la Sala Polivalentă din Craiova, pe 9 martie 2016, începând cu ora 19.30. Cu ocazia spectacolului de retragere, Maria Ciobanu va cânta împreună cu copiii Domniei Sale: Leontina Văduva, Camelia Ciobanu, Doinița și Ionuț Dolănescu. Atmosfera de sărbătoare va fi completată de artiști valoroși, precum Steliana Sima, Mariana Ionescu Căpitănescu, Gelu Voicu, Mioara Velicu, Gheorghe Turda. Prezentarea și voia bună vor fi asigurate de gazda spectacolului, Văru’ Săndel, iar acompaniamentul va fi asigurat de orchestra «Doina Basarabiei», conducător artistic şi orchestrator Valeriu Caşcaval, un maestru al ţambalului“. Prețul unui bilet variază între 30 și 80 de lei.

Anghel ghicește viitorul

Până aici, toate bune și frumoase! Craiovenii care au dorit să-i vadă pe viu pe artiști și-au cumpărat bilete. Numai că aceste concerte ar putea să nu aibă loc la Sala Polivalentă sau deloc, deoarece organizatorul a pus biletele în vânzare fără să fi semnat contractul de închiriere pentru Sala Polivalentă cu Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public din subordinea Primăriei Craiova. Potrivit directoarei generale a RAADPFL, Rela Filip, contractul nu va fi semnat până când nu se va primi aviz de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. „Am aflat că au fost puse în vânzare bilete pentru aceste spectacole, după ce am fost sunată de mai mulți prieteni. Astăzi (ieri – n.r.) a venit la mine un reprezentant al firmei organizatoare, căruia i-am spus că nu vom semna contract cu ei decât dacă își dă acordul Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Deci, noi nu am semnat nici un contract cu ei. De asemenea, le-am spus că, în momentul de față, nu le putem oferi decât Centrul Multifuncțional și le-am cerut să retragă reclamele și să oprească vânzarea biletelor până vineri, când vom ști ceva sigur. Noi vrem să respectăm legea“, a declarat Rela Filip. În schimb, președintele Asociației Culturale Dracula, Anghel Stoian, a dat ca sigură organizarea concertelor în Polivalentă.


„Astăzi (20 ianuarie – n.r.) am fost la Craiova. Vă veți bucura de două spectacole extraordinare: Richard Clayderman, pe 8 martie, și Maria Ciobanu, pe 9 martie. Spectacolele vor avea loc la Sala Polivalentă, după cum prevede contractul, căci cei de acolo au primit astăzi ultimul aviz de care aveau nevoie, din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj“, a precizat organizatorul celor două concerte. Nici vorbă de aviz de la ISU sau de vreun contract semnat, însă.

De ce este nevoie de aviz de la ISU

Sala Polivalentă din Craiova nu are autorizație de securitate la incendiu, așa cum cere legea în vigoare, chiar dacă ea respectă toate cerințele în domeniu, potrivit ISU Dolj. Acest aspect a ieșit la lumină după tragedia din clubul Colectiv, care a coincis cu organizarea la Craiova în perioada imediat următoare a concertului lui Ștefan Bănică Jr. Atunci, autoritățile au dat din colț în colț pentru că anularea concertului, pentru care contractul se semnase cu cinci luni în urmă, le-ar fi obligat să plătească daune artistului. În cazul celor două concerte din martie, oficialii din Craiova suflă acum și în iaurt. Într-un răspuns trimis GdS, ISU spune următoarele: „Pentru Sala Polivalentă nu a fost eliberată autorizația de securitate la incendiu, întrucât, la data depunerii cererii în vederea obținerii acesteia, nu a fost prezentată întreaga documentație prevăzută de Normele Metodologice de Avizare și de Avizarea privind securitatea la incendiu (…). Nu este de competența inspectoratului să hotărască dacă un obiectiv economic sau o instituție poate să-și desfășoare activitatea sau nu, însă este atributul legal al unității noastre de a controla modul în care sunt respectate prevederile legale (…)“. ISU mai spune că Sala Polivalentă, deși nu are autorizație de securitate la incendiu, nu se încadrează în cerințele privind aplicarea măsurii complementare de oprire a funcționării. Mai simplu spus, ISU poate amenda conducerea Polivalentei pentru lipsa autorizației, dar nu îi poate opri activitatea.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 21 ianuarie 2016

Actualitate

» Transgaz: Nu este cazul să declanșăm situație de urgență în alimentarea cu gaze, în ciuda temperaturilor foarte scăzute
» Expoziție de grafică la Filarmonica
» Cel puţin 12 imigranţi s-au înecat în largul coastelor Turciei
» Grevă pe Aeroportul Otopeni
» Raportul Inspecției Judiciare: Elaborarea lucrărilor științifice de către deținuți se va face în condiţii mai dure
» DIICOT: Cetățeni turci și români, trimiși în judecată pentru traficul a peste 300 de kg de heroină
» Prognoza meteo pentru weekend
» Protestele de la Chişinău continuă
» Traficul feroviar între Braşov şi Sighişoara a fost redirecţionat temporar
» Iohannis: România își menține obiectivul de aderare la Schengen

Local

» Firme din Vâlcea, inculpate în dosarul unei capturi record de heroină
» Apicultura și legumicultura au tradiție la Pătulele

Dolj

» Ore de așteptare cu lacrimi și durere la Urgență
» Specializări noi la școlile profesionale din Dolj
» CEZ Vânzare, amendată de Protecția Consumatorului
» Piețele au reziliat contractul pentru Târgul din Craiova
» Patinoar pe străzile și trotuarele Craiovei
» Condamnat la 10 ani de închisoare pentru că și-a ucis mama
» Detoxifierea menține corpul sănătos
» Craiova, oraşul-patinoar
» 80 de angajaţi ai DGASPC Dolj sancţionaţi în cinci ani
» CEZ, campion la reclamații
» Doljul găzduiește 3 olimpiade
» Un deceniu de SpectActor
» Arta mixed media la Craiova
» Craiova: Ziua Unirii Principatelor Române, marcată printr-o ceremonie militară
» Craiova: Spectacolul “Profu’ de religie” de mâine s-a anulat
» Craiova: Revista ”SpectActor”, la ceas aniversar
» Craiovean urmărit internaţional extrădat din Anglia
» Ford a lansat la Craiova producţia pentru B-MAX Colour Edition
» Restricţii de circulaţie în centrul Craiovei

Gorj

» Întreruperi energie electrică de mâine
» Amenzi pentru cei care nu curăţă gheaţa de pe trotuare
» Primăria reactualizează Registrul Agricol
» Fostul şef de la mascaţi, candidatul PNL la Primăria Târgu Jiu
» Percheziţii pentru evaziune de aproape un milion de euro
» Gorj: Liberalii au anunţat candidatul la Primăria Târgu Jiu

Olt

» Comandantul Forțelor Navale americane în Europa: Facilitatea antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu este pregătită să funcționeze

Mehedinţi

» Activităţi pentru marcarea a 157 de ani de la Unirea Principatelor la Biblioteca Județeană Mehedinți

Vâlcea

» Vâlcea: Minori cercetaţi pentru furt din auto

Sport

» Mecea promite să „închidă“ poarta
» Alb-albaștrii, scoși la tablă de austrieci
» Fotbal – CSU Craiova, surclasată de Austria Viena
» Fotbal – România va susține trei amicale în Antalya
» Tenis – Alexandra Dulgheru, eliminată în turul doi la Australian Open

Educatie

» Evaluările naţionale – între 23 mai şi 10 iunie
» Ministerul Educației: Simulările examenelor naționale, la sfârșitul lunii februarie – începutul lunii martie

Magazin

» Horoscop
» Cel mai bătrân om din lume are 131 de ani
» Bancul zilei

Top