18.4 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPanouri rutiere de 1.555.638 de lei în Craiova

Panouri rutiere de 1.555.638 de lei în Craiova

Stâlpi tip consolă pe care se vor fixa panouri rutiere (FOTO: Claudiu Tudor)
Stâlpi tip consolă pe care se vor fixa panouri rutiere (FOTO: Claudiu Tudor)

Pe marile bulevarde și pe arterele intens circulate din Craiova au apărut în ultimele săptămâni stâlpi metalici tip consolă. Aceștia sunt fixați fie în spațiile verzi de la marginea carosabilului, fie pe trotuare. Primăria Craiova plătește pentru aceste indicatoare 1.555.638 de lei. În plus, pe strada A.I. Cuza, au fost montați din loc în loc stâlpi pentru susținerea ornamentelor luminoase pe perioada sărbătorilor de iarnă.

În ultimele săptămâni, în Craiova, pe marile bulevarde și pe străzile centrale ale orașului au apărut numeroși stâlpi metalici, de înălțimea stâlpilor de iluminat stradal. Unii dintre ei sunt montați în spațiile verzi dintre benzile de circulație sau pe marginea părții carosabile, alții au fost puși pe trotuar, unde au fost fixați într-o fundație de beton.
Craiovenii nu prea știu care este motivul apariției acestor stâlpi.
„Nu știu ce este cu acești stâlpi. Nici nu i-am văzut până acum. Nu i-am observat“, spune o craioveancă. Femeia ridică din umeri și se uită cu mirare la unul dintre stâlpii metalici ridicați pe bulevardul 1 Mai, în apropierea Stadionului Tineretului.
Alții susțin că rolul acestora este benefic, deoarece aici vor fi montate panouri rutiere de orientare și indicatoare rutiere, care îi vor ajuta pe cei care se deplasează cu autoturismele prin oraș.
„Sunt bineveniți, vor fi montate pe ei indicatoare care arată sensuri de mers, ca să te poți descurca în oraș. Așa sunt în toate marile orașe și trebuie să fie și la noi“, este de părere Ștefan Stoian.
Reprezentanții Primăriei Craiova au dat câteva lămuriri.
„Acești stâlpi, așezați în fundații solide de beton, au fost instalați pe arterele de circulație importante ale orașului cu scopul de a se monta panouri rutiere de orientare și indicatoare rutiere. Acești stâlpi sunt montați de o societate, VESTA INVESTMENT SRL. S-a ținut o licitație și a fost desemnată această firmă“, a precizat Ionuț Pîrvulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.

Indicatoare în valoare de 1.555.638 de lei

Firma care s-a ocupat de fixarea acestor stâlpi se numește VESTA INVESTMENT SRL și este din Otopeni. Acesteia i-a fost atribuit, la data de 9 septembrie 2015, în urma unei licitații, contractul cu nr. 134408 „Achiziție indicatoare rutiere“.
Conform caietului de sarcini, firma se obligă să monteze „indicatoare rutiere de orientare tip săgeată inclusiv montaj, panouri rutiere de orientare inclusiv montaj pe dispozitive de fixare sol, panouri rutiere de orientare inclusiv montaj pe dispozitive tip consolă, respectiv pe un panou pe consolă sau pe două panouri pe consolă“.
Valoarea contractului se ridică la 1.555.638 de lei.

Stâlpi noi pentru ornamentele de Crăciun

Pe strada A.I. Cuza au fost montați stâlpi noi pentru instalațiile ornamentale (FOTO: Claudiu Tudor)
Pe strada A.I. Cuza au fost montați stâlpi noi pentru instalațiile ornamentale (FOTO: Claudiu Tudor)

Pe lângă consolele necesare fixării panourilor rutiere de orientare și indicatoarelor rutiere, pe strada A.I. Cuza au apărut și altfel de stâlpi, apropiați ca și desing de cei care servesc iluminatului public. Aceștia au cu totul alt scop.
„Au apărut 21 de stâlpi pe bulevardul A.I. Cuza, care servesc pentru susținerea ornamentelor stradale instalate cu ocazia sărbătorilor de iarnă și pentru iluminatul festiv din această perioadă. Aceștia erau necesari pentru a nu mai prinde ornamentele pe clădiri“, a declarat Ionuț Pîrvulescu, reprezentantul Primăriei Craiova. Acesta a mai precizat că respectivii stâlpi au fost montați de Flash Lighting Services SA, operatorul care asigură iluminatul public în Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS