27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLapte alterat la două şcoli din Târgu Jiu

Lapte alterat la două şcoli din Târgu Jiu

Conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj a demarat controale la unitățile de învățământ din Târgu Jiu, după ce la două şcoli a fost depistat lapte alterat. Elevii de la Liceul de Muzică și Arte Plastice „Constantin Brăiloiu“ şi cei de la Școala Ginmazială „Sfântul Nicolae“ au primit la școală, prin programul guvernamental „Laptele și cornul“, lapte cu modificări organoleptice. Părinţii copiilor au sesizat atât conducerile unităţilor de învăţământ, cât şi Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj.
Laptele oferit copiilor avea un miros neplăcut şi era impropriu consumului. Nicolae Călescu, șeful Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj, a evitat să spună dacă instituția pe care o conduce va aplica sancțiuni firmei care distribuie laptele în unitățile de învățământ din județul Gorj.
„Laptele este sub sechestru şi avem controale în teren, să vedem dacă va mai apărea ceva“, a declarat Nicolae Călescu. În Gorj, 30.551 de elevi beneficiază de programul guvernamental „Laptele şi cornul“. SC Simultan SRL din judeţul Timiş asigură laptele elevilor gorjeni, iar SC Vel Pitar SA distribuie cornurile. Programul este finanţat de Consiliul Judeţean Gorj, printr-un contract de 7.327.800 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS