22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjOperator de salubritate nou în Rânca

Operator de salubritate nou în Rânca

Firma Urban se va ocupa de ridicarea gunoiului din Rânca (Foto: Eugen Măruţă)
Firma Urban se va ocupa de ridicarea gunoiului din Rânca (Foto: Eugen Măruţă)

Pensiunile şi cabanele din Rânca vor beneficia de serviciile unui operator de salubritate nou. Este vorba de firma Urban care a fost declarată câştigătoare a licitaţiei organizată de Primăria din Baia de Fier, Gorj. La licitaţie a depus o ofertă şi firma Polaris M Holding, care asigurase serviciile de salubritate în comuna Baia de Fier şi ar fi trebuit să ridice gunoiul menajer şi din Rânca, însă preţul oferit a fost peste cel al companiei Urban. Prin urmare, comisia de licitaţii a decis să atribuie contractul către firma care a oferit preţul cel mai mic. Potrivit primarului din Baia de Fier, Dumitru Turbăceanu, contractul cu noul operator a fost deja semnat, iar firma de salubritate va trebui să asigure serviciile de ridicare a gunoiului pentru următorii trei ani. Este vorba de ridicarea gunoiului din localităţile componente ale comunei Baia de Fier, precum şi din Rânca, din zona administrată de Baia de Fier.

Notificări către beneficiari

Dumitru Turbăceanu a mai spus că, începând de săptămâna viitoare, proprietarii de pensiuni şi cabane din Rânca vor primi notificări din partea Primăriei din Baia de Fier, în care vor fi anunţaţi că există un nou operator de salubritate: „Putem spune că, în sfârşit, am finalizat acest demers de a avea un nou operator de salubritate în Baia de Fier şi în Rânca pe zona administrată de Primăria din Baia de Fier. Este un lucru bun şi vom transmite de săptămâna viitoare notificări către toate pensiunile pentru a încheia contracte. Operatorul care a câştigat licitaţia este firma Urban care a venit cu un preţ mai mic decât celălalt concurent. Comisia a luat această decizie. Eu nu am fost implicat în acest proces de selecţie. Contractul cu firma respectivă este semnat şi se va derula pe trei ani. Vor ridica gunoiul din Baia de Fier şi din Rânca pentru zona noastră. Noi transmitem notificările la pensiuni şi sper să înceapă să încheie contracte. Nu m-am gândit încă ce o să facem cu cei care nu vor dori să încheie contracte“, a declarat primarul din Baia de Fier.

Garda de Mediu a fost în Rânca

Pentru administratorii de pensiuni care nu vor dori să încheie contracte cu noul operator există soluţii legale. Este vorba de controale ale Gărzii de Mediu care deja din vară le-au pus în vedere administratorilor de pensiuni să încheie contracte cu un operator autorizat în asigurarea de servicii de salubritate. Dacă la vremea respectivă nu se ştia exact care este situaţia vechiului operator şi era cunoscut faptul că e la final de contract, în prezent nu ar mai trebui să existe vreun impediment în încheierea contractelor şi asigurarea unor servicii de salubritate conforme cu legislaţia în domeniu. Urban va trebui să asigure în Rânca şi infrastructura necesară de colectare a gunoiului. Este vorba de dotarea cu pubele pentru depozitarea gunoiului sau chiar de realizarea de platforme împrejmuite, cum este cazul zonei administrate de Primăria Novaci. De asemenea, va trebui să fie anunţat şi un program de ridicare a gunoiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS