11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Blonda senzuală“, condamnată a doua oară

„Blonda senzuală“, condamnată a doua oară

„Blonda senzuală“ a fost condamnată tot la patru ani de închisoare pentru complicitate la trafic de persoane
„Blonda senzuală“ a fost condamnată tot la patru ani de închisoare pentru complicitate la trafic de persoane

Magistraţii Tribunalului Dolj au condamnat la patru ani de închisoare o tânără craioveancă acuzată de comiterea infracțiunii de complicitate la trafic de persoane. În schimb, partenerul său de „afaceri“ a primit o pedeapsă de nouă ani de pușcărie.

Ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj au început cercetările în acest dosar în luna noiembrie 2012, după ce o minoră de 15 ani a sunat la 112 şi a anunţat că a reuşit să fugă dintr-un apartament din zona centrului comercial Billa, unde fusese sechestrată câteva zile şi obligată să se prostitueze. Fata a fost găsită de poliţişti şi dusă la secţie, unde a povestit că, timp de patru zile, a fost ţinută sechestrată de doi tineri – pe care îi cunoştea numai după porecle Calu şi Mari -, care au forţat-o să întreţină relaţii sexuale contra cost cu mai mulţi bărbaţi. Plângerea făcută de minoră a ajuns pe masa procurorilor DIICOT Craiova, iar, în urma cercetărilor, ofiţerii de la Investigaţii Criminale au reuşit să stabilească faptul că cei doi proxeneţi sunt Ionel Olaru, zis Calu, de 35 de ani, eliberat condiţionat din puşcărie în 2011, şi Marius Vrabie, de 19 ani. În urma anchetei s-a mai stabilit că de racolarea clienţilor, dar şi cu prostituţia se ocupa Janina Tabacu, de 26 de ani. Aceasta din urmă găsea clienţii prin publicarea de anunţuri în ziarele locale, în care se descria ca fiind o „blondă senzuală“, „blondă apetisantă“ ori o „doamnă sexy, expertă în sex oral cu finalizare“. De asemenea, oamenii legii au mai stabilit că, la începutul lunii septembrie 2012, Olaru a racolat o minoră de 15 ani, pe care a adus-o acasă şi a obligat-o să se prostitueze. Ulterior, pe 5 noiembrie, Marius Vrabie, care era amic cu cei doi, a adus în acelaşi apartament din apropiere de Billa o minoră de 15 ani, pe care a obligat-o să se prostitueze, banii fiind împărţiţi de cei doi bărbaţi. După patru zile în care a fost obligată să se prostitueze şi după ce a fost bătută de Olaru, adolescenta de 15 ani a reuşit să fugă şi a anunţat poliţia. Cei trei suspecţi au fost arestaţi preventiv, iar la sfârşitul lunii noiembrie 2012 au şi fost trimişi în judecată. Încă de la începutul procesului, Marius Vrabie şi-a recunoscut faptele şi a fost condamnat la patru ani şi şase luni de puşcărie, iar ceilalţi doi inculpaţi au fost judecaţi în continuare. În aprilie 2013, Tribunalul Dolj l-a condamnat pe Ionel Olaru la zece ani de închisoare pentru trafic de persoane, proxenetism şi constituirea unui grup infracţional, iar „blonda apetisantă“ a primit o pedeapsă de patru ani pentru complicitate la trafic de persoane şi a fost amendată cu 300 de lei pentru prostituţie. Ulterior, Curtea de Apel Craiova a hotărât ca acești doi inculpați să fie rejudecați, iar dosarul s-a întors pe rolul Tribunalului Dolj.
La sfârșitul lunii noiembrie, instanța a hotărât să o condamne pe Janina Tabacu tot la patru ani de închisoare, iar Olaru a primit o pedeapsă de nouă ani de închisoare. Hotărârea instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel de cei doi inculpați. În prezent, Olaru este arestat preventiv, iar inculpata este judecată sub control judiciar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS