17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSC Ambient SA Sibiu și SC Mitliv SRL Craiova, sub lupa procurorilor DIICOT

SC Ambient SA Sibiu și SC Mitliv SRL Craiova, sub lupa procurorilor DIICOT

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) –  Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, au destructurat un grup infracțional organizat specializat în evaziune fiscală, care acționa în domeniul achiziției materialelor de construcții.

Potrivit procurorilor, în perioada octombrie 2011 – noiembrie 2012, membrii grupării formate din 14 persoane au creat mai multe circuite economico-financiare fictive de livrări și achiziții intracomunitare de materiale de construcții, prejudiciind astfel bugetul consolidat al statului cu peste 9.200.000 de lei.

Față de membrii grupării există suspiciunea rezonabilă că au acționat conjugat în realizarea unui circuit scriptic al mărfurilor, dublat de viramente bancare similare efectuate foarte rapid, prin care s-a urmărit crearea unei aparenţe de legalitate.

Membrii grupării s-au folosit de o societate de tip off-shore, cu sediul în Cipru, precum și de mai multe societăţi comerciale deschise pe teritoriul României și interpuse în circuit, în mod sistematic, pentru acumularea tuturor obligaţiilor fiscale către stat, cu consecinţa imediată a însuşirii unor importante sume de bani şi, implicit, a prejudicierii bugetului consolidat al statului.

Societățile comerciale folosite în acest scop nu aveau patrimoniu, nici salariați, nici spații de depozitare, iar perioada de funcționare era una de scurtă durată. Cu toate acestea în acte societățile interpuse figurau ca “furnizori” pentru beneficiarii finali ai activității infracționale SC Ambient SA Sibiu și SC Mitliv SRL Craiova.

Astăzi, au fost efectuate șase percheziții simultane la sediile sociale ale unor firme și locuințe ale unor suspecți, fiind puse în executare 14 mandate de aducere.
La acțiuni au participat și poliţişti din cadrul I.P.J. Dolj, B.C.C.O. Suceava, B.C.C.O. Alba – S.C.C.O. Sibiu, .B.C.C.O. Craiova.
Cazul a fost instrumentat cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații și al Direcției Generale Antifraudă Fiscală.
Suspecții urmează să fie audiați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS