30.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024

Scurte ştiri

Şcoala cu un singur elev
În China există o şcoală care are un singur elev. După cum informează cotidianul italian La Repubblica în ediţia sa electronică, Liu Lian este singura elevă a şcolii elementare din Bantianxiao, un sat îndepărtat din provincia Fujian. Liu se poate lăuda că are un profesor care i se dedică exclusiv. Zhang Guiwang lucrează în Bantianxiao din 2007 şi la început a avut cinci elevi. În trecut, şcoala a avut chiar şi 80 de elevi, treptat însă numărul populaţiei din localitate a scăzut, ajungând de la 600 la doar 120 de locuitori. Pentru a se înscrie la altă şcoală, Liu Lian ar trebui să străbată zilnic peste 20 km pe drumuri periculoase, în inima munţilor. Oricum, între timp, eleva se pregăteşte pentru examenul de sfârşit de an, iar profesorul este convins că fetiţa va obţine rezultate foarte bune.

Kylie Minogue, din nou singură
Cunoscuta solistă australiană Kylie Minogue pare să nu aibă deloc noroc în dragoste. Vedeta de la Antipozi s-a despărţit şi de modelul spaniol Andres Velencoso, cu care forma un cuplu de 18 luni. „S-au certat foarte urât săptămâna trecută. La final, el i-a zis că s-a terminat. Până atunci, se tot şicanaseră. Ea îl critica încontinuu, reproşându-i că nu este alături de ea îndeajuns de mult. Până la urmă, Andres s-a săturat şi i-a spus că nu mai are nevoie de un asemenea stres în viaţa lui“, a declarat un apropiat al fostului cuplu.

Concert pentru căţei
Câinii merită şi ei un pic de distracţie. Ferm convins de acest lucru, Lou Reed, chitaristul şi vocalistul formaţiei The Velvet Underground, a decis să organizeze un concert dedicat câinilor. În opinia artistului, concertul, intitulat elocvent „Music for Dogs“, este „o întâlnire socială între specii“. Evenimentul va avea loc în această lună, în Australia, în faţa Opera House din Sydney. Încă, nu se cunoaşte data exactă a concertului, cert este că timp de 20 de minute va fi difuzată muzică „accesibilă“ doar fanilor canini. Din păcate, frecvenţele muzicii nu vor putea fi percepute şi de stăpânii animalelor. Concertul nu poate dura mai mult din cauza perioadei scurte de concentrare a animalelor. Alături de rockerul american, pe scenă va urca şi soţia acestuia, Laurie Anderson, la rândul său cântăreaţă şi scriitoare. De altfel, cei doi soţi „concertează“ de ceva timp pentru căţelul lor, un terrier pe nume Lollabelle, căruia îi plac „melodiile dulci, dar cu ritm“. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS