22.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPiele hidratată cu ajutorul tratamentelor naturiste

Piele hidratată cu ajutorul tratamentelor naturiste

Hidratarea pielii este o regulă de aur de care ar trebui să ţină cont toate doamnele şi domnişoarele. Folosirea unor creme corespunzătoare, dar şi câteva tratamente naturiste vă pot ajuta să aveţi o piele de bebeluş.

Indiferent de tipul de piele, hidratarea este esenţială. Motivul este cât se poate de simplu: o bună hidratare întârzie cu câţiva ani apariţia primelor riduri. Sfaturi de genul beţi minimum un litru şi jumătate de apă pe zi nu ar trebui ignorate, căci acesta este cel mai bun mod de a elimina toxinele din organism şi de a lupta contra fenomenului de deshidratare. La fel de importante pentru asigurarea unei bune hidratări a pielii corpului sunt şi tratamentele naturiste, pe care le puteţi face acasă.
Dovleacul, o legumă prezentă pe toate tarabele din piaţă, vă poate ajuta. În combinaţie cu miere şi iaurt, pulpa de dovleac este excelentă pentru tratamente corporale. Chiar dacă senzaţia pe care v-o dă aplicarea unui amestec din aceste ingrediente nu este tocmai plăcută, un duş revigorant vă va ajuta să scăpaţi de disconfort şi, în plus, veţi avea o piele catifelată.
Pentru a obţine amestecul, veţi avea nevoie de o ceaşcă plină cu iaurt, un sfert de ceaşcă de miere naturală şi o ceaşcă şi jumătate de piure de dovleac (copt şi pasat). Ingredientele se vor amesteca într-un bol, iar peste ele adăugaţi, puţină apă caldă, până obţineţi o pastă. Aceasta se va aplica pe faţă şi corp şi se va lăsa să acţioneze un sfert de oră, după care veţi putea face un duş. Pielea dumneavoastră va fi vizibil hidratată şi în acelaşi timp tonifiată, după un astfel de tratament.

Măşti pentru un ten sănătos

Nu numai pielea corpului are nevoie de hidratare, ci şi tenul. Tot dovleacul vă poate ajuta să vă preparaţi o mască hidratantă. Tot ceea ce trebuie să faceţi este să radeţi o felie de dovleac crud pe răzătoarea mare şi să o amestecaţi cu puţină miere. Amestecul rezultat se va aplica pe faţă şi se va lăsa să acţioneze 20 de minute.
De asemenea, o dată pe săptămână puteţi face o baie de aburi caldă timp de cinci – şapte minute, în care să adăugaţi câteva plante. La doi litri de apă se poate pune o linguriţă de seminţe de mărar zdrobite în prealabil, menite să calmeze ochii şi pielea, două linguriţe de tei sau muşeţel, brad sau rozmarin. Efectul unei astfel de băi va fi minunat.
Puteţi recurge şi la prepararea unei făini din plante. Deşi pare complicat, trebuie doar să să mărunţiţi nalbă, măceşe, cătină, maghiran, salvie, rozmarin, tei, pătlagină în râşniţa de cafea. Dacă nu mai aveţi un astfel de aparat prin casă, îl puteţi împrumuta de la mama dumneavoastră, căci cu siguranţă nu s-a despărţit de ea. O lingură din acest amestec de plante date prin râşniţă se combină cu o linguriţă de amidon şi infuzie din aceleaşi plante sau apă minerală. Compoziţia rezultată se va aplica pe faţă peste un tifon, pe care se fac orificii pentru nas, gură şi ochi. Din când în când, se va pulveriza infuzie de plante. Masca se va lăsa să acţioneze 20 de minute. Nu uitaţi ca în jurul ochilor să aplicaţi o cremă grasă, nutritivă. După ce s-au scurs 20 de minute, se va ridica uşor tifonul prin rulare, se vor îndepărta resturile de plante şi se va tampona faţa cu infuzia de plante, după care se va aplica o cremă hidratantă.

Alte măşti 

– O linguriţă de tărâţă de grâu se opăreşte cu lapte, iar după ce se răceşte se adaugă o jumătate de linguriţă de miere.
– Un măr curăţat de coajă şi tăiat felii subţiri se fierbe în lapte până se înmoaie. Se zdrobeşte şi se amestecă apoi cu miere de albine.
– Caimacul de la lapte se amestecă bine cu: morcov ras sau fragi, căpşuni, banană, caisă, pepene galben, zdrobite, la care se poate adăuga şi miere de albine

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII