27.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024

Un machiaj special

Un machiaj potrivit ochilor dumneavoastră vă poate ajuta să vă puneţi în evidenţă frumuseţea chipului.

Vă aflaţi în pragul unui eveniment special din viaţa dumneavoastră: nunta. V-aţi dori un machiaj deosebit, care să vă pună în valoare trăsăturile.
Pentru că banii s-au dus pe alte lucruri, iar o vizită într-un salon, la o cosmeticiană care să vă ajute să realizaţi un machiaj în deplină concordanţă cu ţinuta dumneavoastră nu mai poate fi făcută, puteţi încerca să realizaţi acest lucru singură.
Nu uitaţi că, pe lângă ma-chiajul propriu-zis, tenul are nevoie de o pregătire anterioară.
Exfolierea şi hidratarea pielii sunt doi paşi importanţi. Fie că sunt executate de profesionişti sau în intimitatea casei, cu ajutorul măştilor preparate de dumneavoastră, aceste etape nu trebuie omise.

Discret şi de efect

Odată rezolvată problema exfolierii şi a hidratării, puteţi să încercaţi câteva simulări. „Paşii care trebuie făcuţi în realizarea unui machiaj sunt aplicarea unei creme hidratante, apoi a fondului de ten, a pudrei şi a fardului de obraz. După tot acest ritual, puteţi trece la machiajul propriu-zis al ochilor. Primul va fi aplicat fardul de ochi, apoi tuşul, iar la sfârşit, rimelul. Pensula acestuia se va trece peste gene nu mai mult de trei ori“, a precizat Mariana Preda, cosmeticiană.
Înainte de a aplica fardul de ochi trebuie să ţineţi cont de anumite reguli. „Machiajul se va face în funcţie de culoarea rochiei, dar şi de accesorii. Dacă doamnele au ales să poarte perluţe sau Swarovski, nu trebuie să aleagă un fard de ochi auriu. Sunt recomandate nuanţele calde: roz sau lila, în cazul rochiei albe, auriu, verde, oliv deschis, bej, dacă miresele vor purta o rochie crem. Tuşul se va aplica în strat foarte subţire, folosindu-se, în schimb, mai mult rimel“, a completat Mariana Preda.
De asemenea, alegerea nuanţei depinde foarte mult şi de culoarea ochilor. Domnişoarele cu ochi albaştri sau verzi nu trebuie să folosească farduri în ton cu această culoare. Pot, în schimb, să apeleze la fard lila, auriu, dar şi la nuanţe de bej. Mai exact, roz, maro, cărămiziu, portocaliu, lila, turcoaz. Oricare dintre aceste culori complimentează ochii albaştri. Însă, în funcţie de nuanţa pielii dumneavoastră, puteţi folosi gri şi contur negru alungit pe pleoapa superioară. Irisul verde poate fi pus în valoare utilizând farduri maro roşcat, bej sidefat, auriu, argintiu, roz, roşu şi contur negru.
În ceea ce priveşte ochii negri sau căprui, totul este permis. Aveţi însă grijă la alb, bej şi negru dacă aveţi tenul deschis la culoare.

Un machiaj mai rezistent

Şi pentru ca machiajul să reziste pe parcursul întregii nopţi, specialiştii vă recomandă să vă pulverizaţi pe faţă apă tonică, totul, pentru a străluci în noaptea cea mai importantă din viaţa dumneavoastră. Pentru ca machiajul ochilor să dureze mai mult, folosiţi un fard de pleoape special conceput pentru a rezista. Pudra contribuie la fixarea machiajului. Înainte de a aplica rujul, conturaţi buzele cu un creion de aceeaşi culoare şi aplicaţi apoi acelaşi creion şi pe suprafaţa buzelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS