25.6 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMofturi de concediu

Mofturi de concediu

În concediu, mulţi turişti se lasă duşi de val şi au cele mai absurde pretenţii de la operatorii de turism.

Faptul că peste tot în lume există turişti cu pretenţii absurde este cunoscut. Până acum, campioni la capitolul nemulţumiri erau britanici, însă nici polonezii nu se lasă mai prejos. Agenţiile de turism din Varşovia au dat publicităţii cele mai absurde reclamaţii venite din partea conaţionalilor lor. Cel mai recent caz este al unei mame din Polonia, care s-a decis să dea în judecată un hotel din Egipt, susţinând că fiica sa a rămas însărcinată după ce a folosit piscina clădirii. Magdalena Kwiatkowska a hotărât să ceară despăgubiri consistente, după ce fiica sa de 13 ani s-a întors din vacanţă gravidă.
Femeia susţine că adolescenta a rămas însărcinată din cauza spermei existente în bazinul de înot.
„Mama este convinsă că fiica ei nu a avut aventuri cu băieţii din Egipt şi este hotărâtă să meargă mai departe cu acest caz“, a precizat un oficial al hotelului.
Şi natura egipteană a dat ceva dureri de cap turiştilor polonezi. Cineva probabil ar fi trebuit să „dea un pic cu mătura“ înainte ca polonezii să aterizeze în Egipt, pentru că aceştia nu sunt prea încântaţi de praful şi nisipul din deşert.

Plângeri ilogice

Cele mai multe dintre plângeri sunt depuse la agenţiile de turism din capitala poloneză, apogeul fiind atins în iulie şi august. Doar în puţine dintre cazuri turiştii primesc despăgubirile solicitate. În timp ce unii polonezi au probleme cu piscina sau nisipul, alţii au necazuri cu localnicii. Mulţi turişti s-au plâns că arabii din Egipt le-au stricat concediul. Alţi polonezi, care au avut proasta inspiraţie să plece în patria piramidelor exact în iulie sau august, când temperaturile ating valori incredibile, s-au plâns operatorilor de turism tocmai din cauza căldurii. Ignoranţa polonezilor nu se opreşte aici. De exemplu, turiştii cazaţi într-un hotel aflat în apropierea unei moschei s-au plâns de „tânguitul zgomotos“ care se auzea de mai multe ori pe zi. Unii au reclamat faptul că vacanţa lor a fost ruinată din cauză că în hotelul lor nu era cazat nici un conaţional, iar alţii tocmai pentru că au fost cazaţi alături de prea mulţi concetăţeni.

O absurditate pentru fiecare

Mulţi turişti sosiţi în ţările arabe se plâng de faptul că mâncarea le-a provocat dureri de stomac, stări de vomă şi febră. Până aici, nimic ieşit din comun. Ce şochează însă este faptul că, la sosirea lor în ţară, turiştii aduc drept dovadă fotografii din toalete, pentru ca operatorii de turism să se convingă de adevărul declaraţiilor lor. O vreme urâtă în concediu este un ghinion pentru mulţi turişti. Însă, oricât de mare ar fi necazul, nimic nu îi îndreptăţeşte pe aceştia să dea în judecată agenţia de turism din cauza soarelui prea puternic sau a ploii torenţiale. Au existat cazuri în care turiştii s-au plâns de faptul că, deşi se cazaseră într-un hotel de lux, în regim de all inclusive, la ora mesei trebuia să meargă în restaurant, deşi erau convinşi că prin acest serviciu pot lua masa şi în cameră. Regulile stricte ale restaurantelor nu au fost pe placul unui cuplu de polonezi, care, după un concediu în Turcia, au decis să ceară despăgubiri din cauza faptului că nu li se permisese să ia masa în local îmbrăcaţi doar în costume de baie. Alţi turişti s-au plâns că la micul dejun nu au avut roşiile tăiate aşa cum trebuie, în timp ce o doamnă din Varşovia a cerut despăgubiri de la agenţia de turism din cauza faptului că zăpada i-a stricat vacanţa de iarnă petrecută în munţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII