25.6 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinComediile romantice distrug viaţa sentimentală

Comediile romantice distrug viaţa sentimentală

Sunteţi o fană a comediilor romantice? Ei bine, ar trebui să ştiţi următorul lucru: specialiştii recomandă să nu priviţi prea mult astfel de filme în cazul în care nu doriţi să vă distrugeţi viaţa sentimentală.

Sfatul vine de la un grup de cercetători specialişti în relaţii familiale din cadrul Universităţii Heriot Watt din Edimburg. Ei au explicat modul în care aceste filme riscă să creeze aşteptări prea puţin realiste în legătură cu relaţiile de cuplu, care au drept consecinţă apariţia unui sentiment de frustrare în momentul în care se descoperă cum este viaţa cu adevărat. S-a constatat că fanii peliculelor precum „Runaway Bride“, „Sleepless in Seattle“ sau „Notting Hill“ au adesea dificultăţi de comunicare cu partenerul. Mulţi cred, din cauza acestor filme, că dragostea este predestinată şi că iubitul sau iubita îşi dau seama de ceea ce îşi doresc fiecare fără a-şi spune prin cuvinte, ci graţie unei legături magice, aşa cum se întâmplă în marile poveşti de iubire de pe marele ecran.

Bjarne Holmes, unul dintre autorii studiului, ale cărui rezultate au fost făcute publice recent, susţine că numeroşi consilieri maritali întâlnesc adesea cupluri care cred că sexul trebuie să fie perfect de fiecare dată şi că partenerul va şti mereu necesităţile celuilalt, chiar dacă nu se vorbeşte despre ele. „Există din ce în ce mai multe probe care arată că mass-media au un rol foarte important în crearea acestor idei, iar filmele romantice îi fac pe oameni să aibă o percepţie greşită asupra a ceea ce înseamnă o poveste de dragoste. Pentru mulţi, relaţia perfectă este un lucru ireal, însă există la fel de mulţi care se lasă influenţaţi de imaginile văzute în filme“, a subliniat Holmes. În cadrul studiului, unor studenţi voluntari li s-a dat să vadă 40 de filme romantice de mare succes, produse între 1995 şi 2005, şi a fost realizată o listă cu temele care au fost considerate nerealiste. 100 de studenţi s-au uitat la comedia „Serendipity“, iar alţi 100 au privit un film regizat de David Lynch. Cei din prima categorie s-au dovedit mult mai înclinaţi să creadă în dragostea predestinată. „Filmele romantice prezintă relaţiile dintre un bărbat şi o femeie învăluite într-o lumină magică şi sugerează, de asemenea, într-un mod care nu corespunde cu realitatea faptul că încrederea şi dragostea apar încă din prima clipă în care protagoniştii s-au întâlnit. În viaţa de zi cu zi este uneori nevoie de ani pentru a câştiga încrederea unei persoane“, a precizat Kimberly Johnson, altă cercetătoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS