20 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinVara aceasta se poartă culorile neon

Vara aceasta se poartă culorile neon

Dacă vă plac nuanţele puternice, trebuie să ştiţi că vara aceasta designerii recomandă ţinute şi accesorii în culori neon: portocaliu, verde, roz, mov, indigo şi galben.

 

Culorile la modă în anii ’80 revin în forţă în 2008. Dacă nuanţele fosforescente vi se par prea stridente, să ştiţi că puteţi opta doar pentru un accesoriu sau încălţăminte astfel colorată. Totuşi, dacă alegeţi ţinutele vestimentare în aceste culori, reduceţi la minimum accesoriile, pentru că deja culoarea atrage destul atenţia asupra dumneavoastră. Recomandarea designerilor este să nu combinaţi topul cu o fustă sau pantaloni în nuanţe neon. Limitaţi-vă la un singur articol vestimentar în acest tip de culoare, asortându-l cu alb, negru sau culori neutre, căci altfel riscaţi să daţi dureri de cap sau de ochi celor din jur şi chiar să auziţi exclamaţii deloc plăcute. Dacă alegeţi o rochie în culori neon, îndrăzneaţă, care denotă stil şi atitudine, asortaţi-o cu o pereche de platforme, poşetă albă şi cercei simpli şi veţi arăta superb.

 

Sugestiile designerilor

 

Paleta cromatică a culorilor neon cuprinde albastru electric, galben aprins, fucsia sau verde-lime, astfel încât aveţi de unde să alegeţi pentru a vă alcătui o ţinută în tendinţe. Nu exageraţi însă cu ţinutele vestimentare în aceste culori. De exemplu, nu le purtaţi la birou, la întâlniri oficiale sau activităţi care presupun sobrietate vestimentară, căci sunt culori care atrag atenţia, chiar şi dacă le purtaţi sub formă de accesorii.

Şi dacă aţi avut timp să mergeţi la plajă, cu atât mai mult alegeţi o ţinută în nuanţe neon, căci se potrivesc cel mai bine unui ten bronzat. Ideal ar fi să abordaţi aceste culori în doze mici, pentru început: cercei, inele, brăţări. Sandalele neon sunt mai mult decât perfecte la o ţinută dominată de culori deschise pentru zi şi închise pentru seară. Kenzo, Jil Sander, Alessandro del Aqua, Aquascutum, Eley Kishimoto, Matthew Williamson, Peter Jensen sunt doar câteva dintre numele în ale căror colecţii de primăvară-vară 2008 s-au putut admira infuzii de neon. Şi branduri precum Mango, Zara, Bershka, H&M aduc pe piaţă aceste tendinţe în sezonul estival. Culorile neon au fost omniprezente şi în colecţiile lui Louis Vuitton, Anna Sui sau Mark Jacobs. Chiar şi cei de la Reebok au pus în vitrine teneşii verde-neon Court Victory Pump, care lucesc în întuneric.

Unul dintre cele mai puternice branduri de produse de machiaj din lume, MAC, a introdus şi el culori neon în colecţiile sale de farduri, care nu vor completa însă niciodată o ţinută în aceleaşi nuanţe. Specialiştii în domeniu recomandă, în cazul în care alegeţi o ţinută neon, un machiaj simplu: mascara, lipgloss, fard în nuanţe cât mai naturale, ojă tot de culoare naturală şi o coafură cât mai simplă, căci o culoare puternică nu va avea niciodată nevoie de suport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII