16.7 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDansul virginităţii

Dansul virginităţii

Americanii încearcă în toate felurile să redescopere valori de mult uitate prin intermediul a tot soiul de iniţiative originale.

Libertinii americani par să dea semne că ar vrea să se mai liniştească şi militează pentru valori preţuite în urmă cu ani buni şi care astăzi nu mai sunt decât nişte amintiri. Un exemplu elocvent în acest sens este iniţiativa „Taţi şi fiice: dansul purităţii“. Potrivit iniţiatorilor, membrii asociaţiei Abstinence clearing-house, în cadrul acestei mişcări sunt organizate anual sute de „Baluri ale virginităţii“, unde tinerele adolescente îşi fac debutul în societate, iar taţii îşi iau un dublu angajament: să îşi ţină fiicele departe de sex până în ziua căsătoriei şi să le dea exemplu de „înaltă conduită morală“, începând chiar cu fidelitatea faţă de propriile soţii.

 

Rugăciuni în pas de dans

 

În timpul ceremoniei, tinerele se limitează la a-şi spune rugăciunile, în timp ce părinţii depun jurământul, semnând un fel de decalog. Apoi, începe dansul. Această mişcare a fost lansată în urmă cu zece ani de Randy Wilson, un membru de conducere al Family research council şi un telepredicator, tată a şapte copii, dintre care cinci fete, care a dorit în acest fel să ia atitudine împotriva relaţiilor sexuale libertine, care, în opinia evangheliştilor, distrug societatea. Iniţiativa s-a bucurat de un asemenea succes, încât Abstinence clearinghouse a început să organizeze „Balurile virginităţii“ şi în Europa şi Asia. Wilson afirmă că tinerele sunt mai convinse să opteze pentru abstinenţa premaritală, atunci când relaţia lor cu părinţii este strânsă. „Urmărim zeci de mii de tinere, iar în rândul lor naşterile ilegitime sunt mult sub medie. Exemplul patern este extrem de important şi este necesar şi pentru băieţi“, crede predicatorul.

 

Abstinentă pentru Dumnezeu şi familie

 

Cotidianul New York Times şi-a trimis un redactor la „Balul virginităţii“, organizat în Colorado Spring. 70 de debutante îmbrăcate în rochii imaculate, însoţite de taţii lor „puşi la patru ace“, cu smochinguri, au venit din toate colţurile Statelor Unite. Într-o sală de bal impunătoare, unde trona la loc de cinste o cruce, Wilson le-a cerut taţilor să îşi salveze fiicele de la „exploatarea sexuală“, ameninţând că „un comportament inadecvat duce la haos“. Orchestra a „executat“ câteva imnuri religioase, un cor a cântat, părinţii şi-au binecuvântat odraslele şi a început distracţia. Debutantele au dansat mai întâi cu taţii, apoi, cu prietenii veniţi să le fie alături în această zi importantă. Katie Swindler, o adolescentă de 16 ani, a mărturisit că a promis că va rămâne virgină „în faţa lui Dumnezeu şi a familiei“.

La bal a participat şi Amanda Robb, un sociolog care lucrează la o carte despre mişcările pentru abstinenţă sexuală de dincolo de Ocean, care fac subiectul multor dezbateri aprinse. „Balurile virginităţii sunt, probabil, cel mai comentat eveniment de acest tip. În America, naşterile nelegitime reprezintă cam 30 la sută din numărul total, iar evangheliştii vor să apere familia“, a spus sociologul. Din câte se pare însă, aceste promisiuni făcute de adolescente nu sunt duse la bun sfârşit.

Potrivit New York Times, multe adolescente care optează pentru abstinenţă ajung să renunţe după o perioadă nu foarte îndelungată de timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS