16.7 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024

Vedete cu insulă


Cumpărarea unei insule nu este un capriciu pe care şi-l poate permite oricine. Pentru a avea propriul colţ de paradis, este nevoie de bani.

Cea mai scumpă insulă scoasă la vânzare în prezent este Vatu Vara, situată în inima arhipelagului Fiji. Există însă insule şi pentru bugetele medii. Preţurile variază în funcţie de suprafaţă, climă sau distanţa de continent. Pentru aproximativ 100.000 de euro sunt disponibile insule din apropierea Suediei şi Norvegiei şi nicidecum cele din Bahamas. Cert este că de câţiva ani toate vedetele sunt interesate să aibă propria insulă, iar preţurile cresc cu aproximativ 10-20 la sută pe an.

 

Un colţ de paradis pentru Johnny Depp

 

Eroul filmului „Piraţii din Caraibe“, Johnny Depp, s-a îndrăgostit de Bahamas în timpul filmării trilogiei. Johnny şi-a oferit pentru „modesta“ sumă de 3,5 milioane de dolari o insulă ce poartă numele „Little Halls Pond Cay“. Situată în zona protejată Exuma Cays, insula măsoară 400 de metri lungime şi are o suprafaţă de 14 hectare. Regiunea Exumas este foarte cunoscută în industria cinematografiei, aici filmându-se „Piraţii din Caraibe“ şi două filme din seria James Bond.

 

Leonardo DiCaprio, un ecologist convins

 

În anul 2005, actorul Leonardo DiCaprio a cumpărat insula deşertică Blackadore Caye din largul statului Belize, din America Centrală. Vedeta a cumpărat insula de 45 de hectare în special pentru lungimea acesteia, de 3,5 kilometri, care-i permite să construiască o pistă de aterizare. Actorul intenţionează să construiască aici şi un hotel ecologic. Propunând clienţilor confortul unui hotel de lux, clădirea va funcţiona în întregime folosindu-se de surse de energie alternative.

 

Insula Greece pentru Pamela Anderson

 

În luna mai, potrivit publicaţiei Dailly Mirror, Pamela Anderson a primit cadou din partea fostului său soţ, Tommy Lee, o insulă de vis. Este vorba despre insula Greece, care face parte din arhipeleagul artificial „The World“, situat în Dubai, şi care are forma continentelor.

 

Nicolas Cage deţine insula Leaf Cay din Bahamas

 

În mai 2006, actorul Nicolas Cage şi-a cumpărat o insulă de peste 16 hectare. Numită „Leaf Cay“, insula este situată în arhipeleagul Exuma Cays din Bahamas. Tranzacţia s-a ridicat la trei milioane de dolari şi a fost intermediată de firma Farhad Vladi Private Islands, cea mai cunoscută în lume atunci când vine vorba despre comerţul cu insule. Nicolas Cage îi are ca vecini pe colegii săi de breaslă Leonardo DiCaprio şi Johnny Depp, precum şi pe cântăreţii Tim McGraw şi Faith Hill.

 

Mel Gibson are cea mai mare insulă privată din sud-estul Pacificului

 

Actorul Mel Gibson şi-a cumpărat în anul 2004 insula Mago din Fiji. Eroul filmelor din seria „Armă mortală“ şi regizorul peliculelor controversate „Patimile lui Christos“ sau „Apocalypto“ a achiziţionat insula de 2.000 de hectare de la un grup hotelier japonez pentru suma de 15 milioane de dolari. Mago Island este cea mai mare insulă particulară din sud-vestul Oceanului Pacific. Aceasta oferă un peisaj paradisiac: bariere de corali, plaje nesfârşite şi vegetaţie luxuriantă.

 

Ben Affleck şi JLo, o insulă înainte de despărţire

 

Înainte de mediatizata lor despărţire din 2003, cuplul Ben Affleck şi Jennifer Lopez îşi cumpărase o proprietate de zece milioane de dolari în Hampton Island. Domeniul are aproximativ 33 de hectare. După separare, cel căruia i-a revenit proprietatea este Ben. Acum, acesta vine aici împreună cu soţia sa, Jennifer Garner, şi cu fiica sa Violet.

 

Richard Branson, rentabilitatea înainte de toate

 

Richard Branson a cumpărat la sfârşitul anilor ’70 Necker Island, o insulă situată în extremitatea de nord-est de Caraibelor. Creatorul companiei Virgin a realizat aici o serie de transformări remarcabile. A amenajat grădini, a dinamitat o colină, a construit o reşedinţă luxoasă, precum şi alte cinci case de dimensiuni mai mici pentru prieteni. Situată pe o stâncă, reşedinţa sa din Necker Island oferă o privelişte impresionantă asupra recifelor de corali şi asupra Mării Caraibe. Atunci când Richard Branson nu se află pe insulă, casa poate fi închiriată pentru „modica“ sumă de 17.000 de euro pe săptămână. Pe lângă peisajul mirific, cei care sunt dispuşi să scoată din buzunar aceşti bani vor avea prilejul să se laude că au dormit într-o cameră unde au făcut acelaşi lucru înainte lor Robert de Niro, Steven Spielberg şi chiar prinţesa Diana.

 

Marlon Brando a concesionat atolul Tetiaroa

 

Una dintre primele vedete ce s-a gândit să-şi ofere luxul de a deţine o insulă este legendarul Marlon Brando. Actorul a obţinut în anul 1965 dreptul de a concesiona pentru 99 de ani atolul Tetiaroa din Polinezia. El descoperise insula paradisiacă cu câţiva ani înainte, în timpul filmării peliculei „Revoltă pe Bounty“. În 1965 a semnat un contract cu Polinezia pentru a obţine concesionarea insulei, iar tranzacţia l-a costat la vremea respectivă 198.000 de euro. Începând cu 1995, după sinuciderea fiicei sale Cheyenne, actorul nu a mai fost interesat de insulă, iar aceasta s-a degradat treptat. Hotelul pe care actorul l-a construit aici este abandonat. 15 la sută din suprafaţa insulei a fost vândută unei companii imobiliare, care doreşte să construiască aici un hotel ecologic, a cărui deschidere oficială este prevăzută în anul 2009.

 

Skorpios, insula familiei Onassis

 

Aristotel Onassis avea nevoie în anii ’60 de un loc pentru idila sa cu Jacky Kennedy. După câteva căutări, el s-a hotărât asupra insulei Skorpios, situată în nord-vestul Greciei. Familia Onassis, celebră pentru averea sa, a fost victima mai multor tragedii. În 1973, fiul miliardarului, Alexandre, a murit într-un accident de avion. 13 ani mai târziu, sora acestuia, Christina, şi-a pierdut şi ea viaţa. Singura moştenitoare a averii familiei Onassis este fiica Christinei, Athina, care se pare că nu este foarte interesată de insula familiei, existând zvonuri că ar putea să o vândă Madonnei pentru suma de 220 de milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS