20 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024

Scurte stiri

Sticla de tequila vânduta cu 225.000 de dolari


O sticla de tequila a fost vânduta pentru suma de 225.000 de dolari unui colectionar american, stabilindu-se astfel un record mondial, care a fost inregistrat in Cartea Recordurilor.


Potrivit site-ului cyberpresse.ca, Fernando Altamirano, directorul companiei Tequila Ley 925, a declarat ca sticla de tequila in cauza face parte dintr-o serie speciala de 32 de sticle din aur, argint sau platina si este veche de sase ani.


A murit lânga mormântul pe care si-l pregatise


O olandeza, care si-a planificat minutios inmormântarea dupa decesul sotului sau survenit in cursul anului trecut, a murit la Amsterdam in apropierea mormântului unde dorea sa fie ingropata. Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, femeia, de 65 de ani, a murit probabil in urma unui atac cardiac in timp ce se afla lânga mormântul familiei, unde numele sau era deja scris pe placa funerara. Ea avea in geanta un carnetel unde erau scrise ultimele sale dorinte, printre care si ce muzica dorea sa-i fie pusa la inmormântare.


A furat 5.000 perechi de pantofi pentru a-i mirosi


Un barbat suspectat ca ar fi furat 5.000 perechi de pantofi pentru a-i mirosi a fost arestat, anunta site-ul mdn.mainichi-msn.co.jp. Masashi Kamata, de 28 ani, din Moriyama-ku, Nagoia, le-a declarat politistilor: „Imi placea mirosul. Imi plac pantofii folositi in scoli si nu puteam sa arunc toti pantofii pe care ii luasem“. Kamata a fost arestat pentru ca anul trecut, in septembrie, furase doua perechi de pantofi care erau pusi la uscat, la domiciliul unei fete. Politia locala a confiscat in jur de 5.000 perechi de pantofi pentru scoala, care erau pastrate intr-un depozit pe care Kamata il inchiriase in Moriyama-ku. Politia a primit numeroase plângeri cu privire la faptul ca au disparut pantofi pentru interior din Moriyama-ku si din zonele din apropiere. Se crede ca Masashi Kamata a furat pantofii din dulapurile din scoli si din case, iar in prezent politia incearca ca gaseasca alte capete de acuzare impotriva lui.


Festival de teatru pentru elevi


Ieri a debutat la Craiova prima editie a festivalului de teatrul „Thalia merge inainte“, un proiect dedicat elevilor talentati. Timp de patru zile, de joi pâna duminica, la Casa de Cultura a Studentilor vor fi gazduite recitari de poezii, prezentari de monoloage din opere celebre precum „Hamlet“, de William Shakespeare, si piese de teatru puse in scena de trupe ale scolilor sau liceelor craiovene. Invitatii festivalului vor fi „Trupa Actorilor Ambulanti“ – UNATC Bucuresti, Trupa „Morphia“ a Colegiului National „Carol I“, precum si trupa Departamentului de Arta Teatrala din Craiova. De asemenea, sâmbata si duminica, membrii asociatiei culturale „I.S. Dragulescu“ vor realiza santiere teatrale. Chiar daca ieri craiovenii nu s-au aratat prea interesati de proiect, Ionut Stroe, directorul festivalului, si-a manifestat dorinta ca acest eveniment sa devina o traditie in Banie. Organizatorii festivalului sunt: Directia Judeteana pentru Tineret Dolj in colaborare cu Centrul de Tineret Craiova, Casa de Cultura a Studentilor, Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, Fundatia Artelor, Asociatia „I.S. Dragulescu“, Departamentul de Teatru din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS