18.7 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024

Scurte stiri

Cea mai scurta strada din lume este in Scotia


Scotienii par sa-si confirme renumele de zgârciti, chiar si atunci când vine vorba de strazi. Dupa cum informeaza Krone.at, ei si-au adjudecat recordul pentru cea mai scurta strada din lume. Aceasta se numeste Ebenezer Place si este in orasul Wick. Cu o lungime de doar 2,06 metri, strada scotiana a doborât recordul anterior, detinut de Elgin Place, din orasul englez Bacup.


In ciuda lungimii sale reduse, Ebenezer Place are suficient loc pentru a gazdui Bistro No. 1, o constructie a MacKay’s Hotel. Proprietarul localului, Murray Lamont, este extrem de incântat de faptul ca strada sa a devenit celebra. „Toti localnicii sunt incântati. Strada a fost construita in 1883 si multi oameni de aici o cunosc. Eu am insistat pe lânga autoritati sa o introduca in harta orasului“, a povestit el.


O artista irlandeza danseaza goala cu un porc in brate


Artista irlandeza Kira O’Reilly a facut senzatie in Anglia. Dupa cum informeaza site-ul 7sur7.be, ea a propus publicului o opera de arta „vie“. Goala intr-un pat, Kira a stat timp de patru ore cu un porc mort in brate. Vizitatorii au fost invitati sa admire „opera“ pe rând, timp de zece minute fiecare. In acest timp, O’Reilly efectua un dans cu carcasa porcului. Artista a declarat ca „show-ul“ reprezinta o modalitate de identificare cu porcul. Reprezentantii asociatiilor pentru protejarea drepturilor animalelor nu au fost impresionati de declaratiile artistei si au calificat gestul acesteia ca fiind unul „macabru“.


A „evadat“ dintr-o cusca de sticla umpluta cu ciment


Dean Gunnarson, un magician canadian, a reusit sa „evadeze“ dintr-o cusca de sticla incuiata care a fost umpluta cu ciment, marcând astfel a 80 a aniversare a mortii lui Harry Houdini, specialist in acest gen de evadari. Incurajat de multimea prezenta la fata locului, barbatul a reusit sa se elibereze in doua minute. „Am fost dezorientat si dezechilibrat când am iesit. Nu credeam ca va fi atât de greu“, a declarat gâfâind magicianul. „Am facut acest experiment pentru a aduce un omagiu lui Houdini. In alte circumstante nu as fi riscat atât“, a adaugat Dean Gunnarson.


O turcoaica de 55 de ani a adus pe lume cel de-al 17-lea copil


O turcoaica de 55 de ani a adus pe lume cel de-al 17-lea copil al sau. Dupa cum informeaza site-ul 7sur7.be, femeia este mama a sapte baieti si zece fete. Tatal, in vârsta de 66 de ani, nu isi mai aminteste vârsta fiului cel mai mare, care are deja cinci nepoti. O data cu marirea numarului de membri ai familiei, barbatul risca sa aiba probleme din ce in ce mai mari cu retinerea numelor. Cu cât familia se mareste, cu atât retinerea numelor este mai dificila. Cea mai mare problema a familiei este insa cea de ordin material. Doar unul dintre cei sapte baieti aduce bani in casa, iar acesta va fi in curând chemat sa-si satisfaca stagiul militar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS