16.7 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTraiti mai mult cu ajutorul meditatiei

Traiti mai mult cu ajutorul meditatiei

Meditatia poate veni in ajutorul medicinei moderne. Aceasta afirmatie nu este deloc atât de absurda cât poate parea la prima vedere. Potrivit unui studiu american, meditatia transcendentala duce la cresterea sperantei de viata. 


Doctorul Robert Schneider, director al Centrului de Medicina Naturala din Ohio, a urmarit cazurile a 202 persoane care sufereau de hipertensiune arteriala de mai bine de 18 ani. Toti cei in cauza au fost supusi unor sedinte de meditatie transcendentala. Potrivit autorului studiului, adeptii acestei „reflectii profunde“ au facut ca rata mortalitatii sa fie cu 23 la suta mai mica decât in general. Medicul american a concluzionat astfel ca meditatia protejeaza inima deoarece permite diminuarea mortalitatii cardiovasculare cu 30 la suta.


Meditatia transcendentala este o forma de meditatie potrivita in particular oamenilor activi, care vor sa beneficieze de o practica fara a adopta o noua doctrina religioasa si fara a petrece saptamâni sau ani de retragere intr-o manastire. Meditatia transcendentala nu este o religie, o filosofie sau un mod de viata. Este o tehnica simpla, fara efort, pentru expansiunea constiintei, care conduce la imbunatatirea vietii.


Meditatia transcendentala poate fi practicata de oricine


Spre deosebire de alte tehnici de meditatie, cea transcendentala nu cere ritualuri pregatitoare, un cadru anume sau o postura neobisnuita. Ea poate fi usor invatata si practicata de oricine, fiind o metoda, un mijloc, o tehnica, oferind sistemului nervos o odihna profunda. Dupa 15 – 20 de minute de meditatie, corpul si mintea obtin o odihna de trei ori mai profunda decât dupa cinci ore de somn adânc. Medicii, fiziologii independenti din multe tari considera aceasta „odihna“ foarte folositoare pentru sanatate.


In ceea ce-i priveste pe bolnavii de cancer, se pare ca ei fac fata mai bine bolii daca practica metoda de relaxare inventata in anii ’60 de indianul Maharishi Malesh Yogi. Rata mortalitatii acestora scade cu 49 la suta. Robert Schneider a gasit si o explicatie rationala pentru aceasta situatie. „Meditatia transcendentala diminueaza tensiunea arteriala, stavileste anumite comportamente nocive pentru organism, cum ar fi dependenta de tutun sau de alcool, si permite o mai mica producere de hormoni de stres. Meditatia are doar efecte benefice. In nici un caz nu poate face rau organismului. Aceasta practica duce la ameliorarea starii bolnavilor si la mentinerea bunastarii persoanelor sanatoase“, a spus medicul american.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS