30.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCostume de baie... de seara

Costume de baie… de seara

Costumul de baie intra in mediul urban si se transforma. Intreg sau din doua piese, costumul de baie nu se mai multumeste sa se afiseze pe plaje sau la piscina. Mai nou, costumul devine o tinuta pentru seara, pentru o plimbare in timpul liber.


Sexy si seducator, in combinatii neobisnuite, costumul de baie ramâne un accesoriu de marca, pentru o seara de neuitat. Noua moda anuleaza orice granite cu lenjeria si cu intreaga garderoba feminina. Potrivit specialistilor de la prestigiosul cotidian francez Le Monde, acesta este „ultimul racnet“ in materie de moda in vara lui 2006. Senzual, multicolor, hiperfeminin, noul costum de baie pentru seara „scoate la bataie“ decolteul, mai mult ca niciodata. Il gasim in versiuni diferite, din materiale pretioase si sexy, cu decolteuri adânci, scurte, taiate sau intersectate. Pe scurt, asistam la o adevarata invazie a costumelor-bustiera, mulate precum cel al lui Scarlett O’Hara, a costumelor-corset, elastice si cu un design ce aminteste de lenjeria intima, seducatoare, din dantela, sau agresive din material de blugi si accesorii sado-maso, cu sutiene si slip care de care mai provocatoare. Aceasta noua tendinta a fost lansata de mari case de moda, de la Gucci la Chanel sau Dolce&Gabbana, care propun diverse versiuni, amestecând stiluri, tendinte si imbogatindu-l cu bijuterii si accesorii. Oricum ar fi purtat, singur, combinat cu fustite, pantaloni trei sferturi, cu un pareo fluturând in vânt, insotit de ochelari de soare si genti de plaja, costumul de baie a devenit fara indoiala un accesoriu obligatoriu, atât la mare, cât si in oras.


Costumul de baie paraseste plaja


Acest fenomen va fi pe larg prezentat si la „Le Salon Lyon, mode city“, care va avea loc in perioada 3 – 5 septembrie la Centre de conventions et d’expositions Eurexpo, la Paris, unde vor fi scoase in evidenta principalele doua tendinte in materie de costume de baie. Pe de o parte asa-numitul „glamour hollywoodian“, inspirându-se din miturile cinematografiei de dincolo de Ocean, aduce in prim-plan materiale rafinate, precum matasea, imbinând tonalitatile calde cu detaliile sofisticate. Pe de alta parte, gasim un anumit „chic latino“, o explozie de culori, combinate cu esarfe vaporoase care amintesc de stilul „vacante romane“. „Parasind plaja, costumul de baie trebuie sa se diferentieze“, scrie Le Monde: se transforma intr-un produs care apare in cele mai diferite ocazii si care, in consecinta, se schimba adaptându-se la exigentele situatiei si la momentul din zi. Gama de modele disponibile este extrem de variata. Se merge de la stilul etnic, care aminteste de Africa si Brazilia, la stilul „grafic“, care propune teme urbane, cu flori si delicate decoratiuni pentru toti cei care iubesc stilul candid sau liberty. Potrivit Le Monde, fiecare femeie are cel putin doua sau trei costume de baie pentru oras, pe care le schimba dupa bunul plac si atunci când nu dispune decât de un singur exemplar il personalizeaza, intr-o maniera fantezista si diferita la fiecare iesire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS