25.6 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMachiaj in functie de vârsta

Machiaj in functie de vârsta

Fiecare vârsta are farmecul ei. Violeta Leonida, cosmeticiana la Marilus, va propune cinci tipuri de machiaj care sa va puna in valoare frumusetea, indiferent ca aveti 18 sau 50 de ani.


Un machiaj corect executat are darul de a va evidentia farmecul si de a va ascunde imperfectiunile. „Pentru reusita unui machiaj este necesar ca produsele de infrumusetare sa fie de buna de calitate, adresate tipului de ten potrivit si sa fie aplicate intr-o anumita ordine si dupa o tehnica bine stabilita“, a precizat Violeta Leonida. Primul pas inainte de aplicarea machiajului consta in pregatirea tenului, adica demachiere, tonifiere si hidratare. Exista o multitudine de factori in functie de care se aplica produsele de infrumusetare, iar printre cei mai importanti se numara vârsta celei care apeleaza la machiaj. O adolescenta nu va apela niciodata la atât de multe produse de infrumusetare precum o femeie matura.


Violeta Leonida le recomanda tinerelor pâna in 20 de ani un machiaj mai discret, aceasta fiind vârsta când se poate miza pe naturalete. Un fond de ten in nuanta pielii, putin fard de pleoape (care se va intinde bine) si un ruj in nuanta deschisa spre natural sunt suficiente pentru machiajul unei tinere. In caz ca pielea este foarte palida, puteti aplica si fard de obraz. Atentie insa, daca aveti un ten acneic, este recomandat sa renuntati la fardat (pentru a rezolva inestetica problema puteti apela la un tratament efectuat intr-un cabinet de cosmetica sau chiar la sfaturile unui dermatolog).


Trucuri pentru mascarea imperfectiunilor


„Intre 20 si 30 de ani, machiajul va trebui sa accentueze personalitatea femeii. Se vor folosi fonduri de ten si pudra in nuante mai accentuate pentru brunete si in culori mai deschise pentru blonde, fara a exagera sau a imbatrâni“, a afirmat Violeta Leonida.


Doamnele care au trecut de 30 de ani si se apropie de 40 vor folosi cu atentie produsele cosmetice astfel incât sa nu accentueze ridurile. Si doamnele cu vârste cuprinse intre 50 si 65 de ani se vor machia cu grija si cât mai discret: vor folosi fonduri de ten si pudra in nuanta pielii si in cantitati reduse, iar fardul de pleoape va fi gras si in nuante deschise. „Peste 65 de ani, machiajul va fi putin tonic. Nu se va folosi fond de ten, doar ruj si fard de obraz roz deschis. De asemenea, nu se machiaza ochii, ci, daca este cazul, doar sprâncenele“, a spus cosmeticiana de la Marilus. De ceva vreme, fardul de obraz a iesit din conul de umbra in care fusese aruncat si a reintrat in gratiile cosmeticienilor. Si acesta nu poate fi decât un lucru imbucurator, având in vedere ca, folosit in mod corect, fardul de obraz poate masca anumite imperfectiuni. Astfel, nuantele inchise ajuta la mascarea zonelor prea voluminoase, latite sau rotunde. Si fondul de ten va poate salva in anumite situatii. „Tonurile deschise, luminoase de fond de ten si pudra ajuta la marirea volumului fetei si la scoaterea in relief a anumitor regiuni ale fetei“, a precizat Violeta Leonida.


Pe lânga machiaj, la Marilus vi se ofera o gama larga de servicii precum cosmetica, manichiura si pedichiura, frizerie si coafura.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS