21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024

Scurte stiri

Pietruiri si alimentari cu apa prin Sapard


Opt comune doljene vor putea accesa programele SAPARD pentru modernizarea drumurilor comunale si alimentarea cu apa. „Dintre cele 34 de comune care au solicitat programe SAPARD, au primit fonduri mai intâi sapte si apoi inca opt. Programele SAPARD pentru aceste comune sunt fie pentru pietruirea drumurilor, fie pentru aductiuni de apa si au o valoare totala de 6,8 milioane de euro“, a spus Ion Prioteasa, presedintele Consiliului Judetean Dolj. Doua sate din comuna Bucovat, Botosesti-Paia si Podari, trei din Vârvoru de Jos, Bralostita si Brabova vor beneficia de reabilitarea drumurilor, iar câte doua sate din comunele Scaiesti si Breasta vor avea alimentare cu apa prin programul SAPARD. (C.R.)


Fonduri prea putine pentru problemele Doljului


Presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa a declarat ca fondul de rezerva al consiliului, din care vor fi repartizate sumele, trebuie gestionat astfel incât banii sa ajunga pe tot parcursul anului 2006, iar institutia pe care o conduce nu isi permite alocarea unei sume mari inca din primele luni. „Banii vin de la consiliul judetean atunci când cineva ii cere pentru o problema aparte si sunt acordati in momentul in care consiliul se reuneste in sedinta, insa fondul este foarte mic, de aproximativ sapte miliarde. Daca alocam o mare parte din acesti bani inca din primele doua luni ale lui 2006, nu vom mai ramâne cu nimic, iar noua trebuie sa ne ajunga banii pâna la sfârsitul anului, pentru ca nu se stie ce probleme mai pot aparea. Mai mult de un miliard de lei alocati Primariei Craiova pentru explozia din Lapus si 100-200 de milioane pentru Cetate nu putem sa dam“, a declarat Ion Prioteasa. Acesta a adaugat ca, desi CJ nu a contribuit pâna acum cu bani pentru ajutorarea oamenilor din comuna Cetate, aflati de câteva zile in carantina de gradul unu, institutiile din subordinea consiliului au pus la dispozitia populatiei din zona si a autoritatilor servicii de asistenta medicala si transport. (C.B.)


Comerciantii, luati la puricat


Corpul de Control al Primariei Craiova si Politia Comunitara vor incepe de azi o ampla actiune de verificare a comerciantilor care vând la masute. Sarbatorile care urmeaza i-au determinat pe tot mai multi craioveni sa impânzeasca orasul cu tot felul de chilipiruri. Viceprimarul Sorin Iordache a declarat ca pâna in prezent au fost eliberate doar 50 de autorizatii, insa alte 300 asteapta avizul. Chiria pe care trebuie sa o plateasca vânzatorii este de 50 de mii de lei/mp/zi, spre deosebire de anul trecut, când ajungea doar la zece mii de lei/mp/zi. Cu toate acestea, zeci de craioveni au inceput deja sa-si vânda ilegal produsele. Functionarii din cadrul primariei vor actiona impreuna cu politistii comunitari pentru a evita izbucnirea scandalurilor. (R.M.)


Minibuzele, interzise pentru transportul in comun


Cele 50 de minibuze achizitionate in sistem leasing de catre Regia Autonoma de Transport (RAT) Craiova vor fi scoase de pe traseu din 2007. Afirmatia apartine viceprimarului Sorin Iordache care a declarat ca aceasta restrictie apare din cauza normelor UE. Pentru aceste mijloace de transport, regia trebuie sa plateasca 17 miliarde de lei anual pâna in 2008. Daca se va vedea obligata sa suporte rata anuala, desi nu le foloseste, pentru inca doi ani, municipalitatea intentioneaza sa renunte la ele. „Nu vom mai plati leasingul si firma de la care le-am cumparat poate sa le ia inapoi. Ne-am gândit insa sa le dam unor firme de transport judetean deoarece in acest domeniu sunt inca acceptate“, a declarat Iordache. (R.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII