22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalComună invadată de câini

Comună invadată de câini

Comuna mehedinţeană Floreşti a fost invadată de câinii abandonaţi nopţile trecute de mai mulţi necunoscuţi. Localnicii spun că patrupedele sunt lăsate la miezul nopţii, la marginea pădurii. Dimineaţa, câinii se apropie de sat şi intră în gospodăriile oamenilor. Locuitorii comunei sunt revoltaţi şi aşteaptă ca autorităţile judeţului să ia măsuri.
„Câinii sunt abandonaţi noaptea, iar ziua ne pomenim cu ei în curţi. Ne mănâncă găinile şi tot ce prind. Aşa ceva nu este posibil!“, a povestit un localnic.
Prima dată când comuna a fost invadată de câini, primarul din Floreşti împreună cu lucrătorii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Mehedinţi au împuşcat patrupedele. De această dată, însă, aceştia nu vor să se mai implice.
„Este problema autorităţilor judeţene să-i ia şi să-i ducă la un adăpost. Conform legii, câinii hoinari pot fi împuşcaţi la 200 de metri de vatra satului, prin vânători organizate, pentru că distrug şi vânatul. E treaba poliţiei să afle cine îi abandonează şi îi vom sprijini şi noi pe oamenii legii în acest sens“, a spus preşedintele AJVPS Mehedinţi, Nicolae Popa.
Primarul comunei Floreşti, Radu Pasăre, susţine că va face tot posibilul să afle cine abandonează câinii. „Nu este posibil ce se întâmplă! Cine face acest lucru este inconştient. Câinii mănâncă păsările oamenilor şi îi muşcă pe copiii care merg la şcoală“, a spus Pasăre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS