23.4 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024

Băut la volan

Poliţiştii din Orşova au depistat în urma unei acţiuni în municipiul de pe malul Dunării doi şoferi ce conduceau în stare de ebrietate. „Pe 26 mai, la ora 15.50, lucrătorii formaţiunii de Poliţie Rutieră de la Poliţia municipiului Orşova, în timp ce efectuau controlul traficului rutier, l-au depistat pe Mihai M., de 57 de ani, din localitate, în timp ce conducea pe str. Eroilor din Orşova un autoturism Opel Astra, după ce consumase băuturi alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest, acesta a indicat o concentraţie de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat“, a declarat ofiţerul de serviciu de la IPJ Mehedinţi. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea permisului de conducere.
După numai o oră, aceleaşi efective au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii consumului de băuturi alcoolice în rândul participanţilor la traficul rutier. „Cu această ocazie a fost depistat Gheorghe C., de 38 de ani, din municipiul Orşova, în timp ce conducea pe strada Primăverii din localitate, o Dacie. Efectuând verificări în baza de date, poliţiştii au stabilit că acestuia i-a fost reţinut permisul de conducere pe 1 martie, eliberându-i-se dovada fără drept de circulaţie“, a declarat ofiţerul de serviciu de la IPJ Mehedinţi.
Faţă de cel în cauză s-au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 86, alin. 2, din OUG nr. 195/2002 – republicată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS