16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimăria Padeş poluează râul Motru

Primăria Padeş poluează râul Motru

Cursurile de apă din judeţul Gorj sunt poluate cu tot felul de produse, ca urmare a nepăsării autorităţilor locale. Mai mult decât atât, primăria unei comune gorjene s-a transformat în poluator.

GORJ. În faţa sediului Primăriei comunei Padeş, pe malul râului Motru, la mică distanţă de cursul de apă, se află o rampă pentru autovehicule, care este folosită pentru schimbarea uleiului şi repararea maşinilor. Rampa a fost amenajată de primărie, aceasta fiind amplasată lângă un mic parc. Sub această platformă, pământul este negru şi uleiul bălteşte, iar diverse piese de maşină sunt aruncate la întâmplare. Asta se întâmplă la doar un pas de cursul de apă. Am surprins o maşină aparţinând Primăriei Padeş care intrase pe rampă, pentru efectuarea unor reparaţii.
Viorel Nicolescu, viceprimarul comunei Padeş, nu s-a arătat deranjat de această situaţie şi consideră că poluarea apei nu e un lucru serios: „Rampa e folosită de maşinile noastre, ale primăriei, pentru reparaţii, şi se mai schimbă şi uleiul. Dar ce problemă e? Că poluăm apa? Păi tot noi o curăţăm. Credeam că veniţi la mine cu probleme serioase, nu de astea“.
În zona din faţa Primăriei Padeş, râul Motru este plin cu de mizerii, de la PET-uri până la ambalaje.

Primăria ar putea fi amendată cu 30.000 de lei

Conducerea Gărzii de Mediu Gorj susţine că situaţia de la Padeş este anormală şi că vor fi luate măsuri. Ovidiu Ilie, comisarul-şef al Gărzii de Mediu Gorj, a spus că amplasarea rampei pe marginea cursului de apă şi, mai ales, repararea maşinilor în acest loc sunt interzise: „Este o situaţie anormală şi interzisă de lege. Dacă se lucrează la maşini acolo înseamnă că râul este poluat. Vom verifica această situaţie şi vom lua măsuri“. Garda de Mediu Gorj poate să sancţioneze primăria cu amendă de până la 30.000 de lei, dacă se va dovedi că poluează râul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII